Featured

Bijzonder uitgebreide en onthullende synopsissen onthullen plannen voor geschrapte 'Justice League 2' en '3'

Zack Snyder was heel veel van plan.

door Jim Pedd om 18:05 in Featured
Er zijn plotsynopsissen gelekt voor de twee vervolgen die Zack Snyder oorspronkelijk wilde maken op zijn Justice League. Die komen er zeer waarschijnlijk niet, want zijn HBO-release wordt de afsluiter van zijn franchise.

Recent onthulde Snyder in een interview dat zijn oorspronkelijke plan voor Justice League onder meer een romance voor Bruce Wayne en Lois Lane omvatte. Ook wilde hij een derde film maken met een gevecht dat net zo episch en ambitieus was als de strijd die we in de Lord of the Rings-trilogie zagen.

Oorspronkelijke Justice League-plannen
We zetten de belangrijkste plotpunten van de twee vervolgen voor je op een rij.

Een natuurramp: Justice League 2 begint ermee dat het team een natuurramp tegen probeert te houden. Uiteindelijk splitst het team op, en gaat ieder zijn eigen weg om zijn of haar persoonlijke problemen op te lossen.

Een schurkenteam: In de tussentijd verzamelt Lex Luthor een schurkenteam. Hij verzamelt onder meer Doctor Poison, Captain Cold, Orm en Black Manta, om samen met hen de League te vernietigen. Eigenlijk hadden we deze schurken moeten leren kennen via Wonder Woman, The Flash en Aquaman.

Het normale leven hervatten: Terwijl dit allemaal gebeurt probeert Superman een normaal leven te leiden, alhoewel Clark Kent dus als 'dood' gezien wordt. Hij komt erachter dat Lois zwanger is. Wonder Woman ontdekt een manier om terug te keren naar Themyscira en Cyborg helpt Flash de naam van zijn vader te zuiveren. Aquaman moet verder zijn Atlantis verenigd houden, wat niet gemakkelijk is.

De Anti-Life Equation: Batman weet The Riddler op te sporen, in een verlaten hutje. Hij komt erachter dat Lex de schurk benaderd had om de Anti-Life Equation op te lossen. Wat hij ook echt deed. Maar voordat Batman meer kan leren, schiet The Riddler zichzelf dood.

Lois Lane is zwanger: Lois Lane blijkt intussen zwanger te zijn. Bruce en Lois hebben ruzie en zij claimt dat hij niet de vader is, als hij toegeeft te weten dat ze in verwachting is.

Mother Boxes activeren: Lex slaagt erin om de Mother Boxes te activeren. Maar dan verschijnt Darkseid ten tonele en neemt hij de macht van Lex Luthor over. Superman vraagt Batman om Lois te beschermen en gaat de strijd met Darkseid aan. Darkseid wil dat Superman voor hem gaat werken en begrijpt dankzij Lex dat Lois daar een sleutelrol in heeft. Dus schiet hij haar dood, en weet hij de man van Krypton te verslaan.

Heel veel doden: Dit is slechts het begin van een vreselijke toekomst. Doctor Poison weet via een zenuwgas op Themyscira de amazones te doden, waarbij ook Wonder Woman om het leven komt. Verder wordt Aquaman verslagen door Orm en de Black Manta en weet Mera ternauwernood te ontsnappen. Daarom zien we hen niet tijdens de Knightmare-tijdlijn. Flash overleeft dankzij Cyborg, en Victor Stone komt daarbij om het leven. Batman weet verder maar net te ontkomen van Superman.

De Knightmare: Vijf jaar later bevinden we ons in de Knightmare-tijdlijn. De overblijfselen van de Justice League proberen te overleven in een wereld waarover Darkseid de heerser is. Ze gaan naar Wayne Manor, waar ze een plan ten uitvoer willen brengen. Dit is het einde van de tweede film.

Green Lantern: Aan het begin van de derde film komt Green Lantern aan op een desolate Aarde. Hij zoekt daar naar een partner, en doet dat met behulp van Batman, Deadshot en The Flash. Tijdens een missie wordt het leven van Barry gered door de Green Lantern en vormen de twee een band.

De wereld redden: Dankzij de Cosmic Treadmill, hopen ze Barry terug in de tijd te sturen om Bruce Wayne te waarschuwen. Ze rekenen uit dat Barry hooguit tien tot vijftien seconden zou hebben in het verleden. Ze besluiten dat Barry moet zeggen: "you have to stop Lex", maar Bruce vraagt Barry iets anders te zeggen.

Strijden tegen Superman: De Justice League probeert de Mother Boxes terug te veroveren en slaagt daarin. Maar niet zonder de aandacht van Superman te trekken. Deadshot probeert hem tegen te houden met een kogel gemaakt van Kryptonite, maar wordt gedood door de Man van Staal. Mera komt daarbij ook om het leven, evenals de Green Lantern wiens ring wordt opgeblazen door Superman. Cyborg wordt ook gedood door de Parademons en daarop is het aan Batman om te vechten met Superman. Maar ook Batman kan niets uithalen en wordt door zijn voormalig bondgenoot gedood. Net voordat Superman de Flash kan bereiken, weet die terug in de tijd te racen.

De boodschap van Flash: Het moment waar Barry aankomt, is precies het moment waarop Lois tegen Bruce zegt dat hij niet de vader van haar kind is. Barry zegt tegen Bruce dat ze gelogen had, en dat hoort Lois. Ze zegt tegen Bruce dat er meer aan de hand is en dat ze weet dat Lex Luthor een team verzameld heeft om de Justice League te verslaan.

De geschiedenis herhaalt zich: Daarop lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Darkseid valt weer aan, en Batman en Superman proberen Lois te redden. Ditmaal is het Batman die geraakt wordt door de energiestralen van Darkseid en overleeft Lois. Superman is woest en weet Darkseid en zijn krachten terug te dringen. Bruce is ondertussen stervende en besluit zijn laatste gevecht aan te gaan.

Grote veldslag: In een grootse veldslag verenigen de landen van de Aarde zich in een strijd tegen Darkseid, Lex Luthor en hun legers. Zo'n beetje het hele DC-universum gaat samen om hen te verslaan. Er zijn wel slachtoffers: Hippolyta komt bijvoorbeeld om het leven. Dankzij Cyborg kunnen de Mother Boxes vernietigd worden en is Darkseid dodelijk verzwakt. Het is Batman die zijn leven opoffert om Darkseid ook echt te doden.

Twintig jaar later: Twintig jaar later is Wonder Woman de nieuwe leider van Themyscira. Ze zorgt voor wereldvrede. Aquaman wordt de rechtmatige heerser van Atlantis. Cyborg is de God van het digitale tijdperk geworden en ziet er menselijker uit. Superman weet verder dat Bruce de vader is van het kind van Lois Lane, maar doet zijn best om een goede vader te zijn. Aan het einde van de film leren we dat het kind van Bruce en Lois de nieuwe Batman is.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Kwam dit tegen, haal zelf maar de conclusies uit.

RobzZ01

Avatar

Klinkt allemaal erg gaaf. Dit had met Snyder’s visual aanpak heel vet kunnen zijn. En een prima manier om een arc te hebben waar de solo films aan bijdragen (dmv het opzetten van de Legion of Doom).

Helaas krijgen we dit nooit te zien.

don lukas

Avatar

Wat een mega tof verhaal. Misschien nog wel beter dan de laatste twee avanger films qua verhaal.

horizon

Avatar

Maar wel eigenlijk precies hetzelfde als die Avengers film in concept. Alles gaat dood, reis terug de tijd in, er wordt gewonnen.

baron nostalgia

Avatar

Dat zou pas een gave trilogie zijn geweest jammer dat deze nooit zal verschijnen. ik vind trouwens ook dat ze het dceu behoorlijk slordig in elkaar hebben gezet in 2013 man of steel en in 2014 en 15 noppes.als ze gewoon elk jaar 2 films hadden uit gebracht en elk personage eerste een solo film hadden gegeven net als in het mcu en dan pas in 2022 23 en 24 de trilogie hadden uitgebracht dan was het dceu veel beter geweest. nu is alles zo gehaast gegaan maar goed het is zo als het is. ik hoop in ieder geval maar dat de snyder cut geen al te grote cliffhanger heeft en een beetje fatsoenlijk eindigt

NieuwsFilm

meest populair