Algemeen

Horror-thriller 'Pale Blue Eye' met Christian Bale komt naar Netflix

Bale en regisseur Scott Cooper werken voor de derde keer samen.

door Zilko Tarici om 12:59 in Algemeen
Het jaar 2021 wordt behoorlijk druk voor Christian Bale. De acteur is momenteel bezig met de opnames van Marvel Studios-film Thor: Love and Thunder en gaat daarna direct aan de slag met de nieuwe film van David O. Russell, waarin hij naast Margot Robbie en John David Washington is te zien.

Het project dat daarop volgt is nu ook bekend: Bale zal de hoofdrol spelen in horror-thriller The Pale Blue Eye voor Netflix.

De regie van de film is in handen van Scott Cooper, met wie Bale eerder werkte aan Out of the Furnace en Hostiles. Bale speelt een rechercheur die in het jaar 1830 een reeks moorden op een militaire school onderzoekt. Hij wordt daarbij ondersteund door een jongeman die later beroemd werd als Edgar Allan Poe. Netflix legde een recordbedrag van 55 miljoen dollar neer voor de rechten van de film.

Een passieproject
Volgens Deadline wil Cooper de film al meer dan tien jaar maken. The Pale Blue Eye is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis Baynard. Bale produceert de film samen met John Lesher en Tyler Thompson. De opnames zullen beginnen direct nadat Bale klaar is met Thor: Love and Thunder en O. Russells nog titelloze film.

Het is nog onbekend wanneer we The Pale Blue Eye op Netflix kunnen verwachten.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair