Featured

'No Time to Die' breekt een James Bond-record

De eer is aan acteur Jeffrey Wright.

door Jim Pedd om 07:24 in Featured
Jeffrey Wright keert in James Bond-film No Time To Die terug als Felix Leiter. Daarmee breekt de acteur een record in de franchise, nadat hij eerder in Casino Royale en Quantum of Solace te zien was.

No Time to Die lijkt heel wat tradities in de James Bond-franchise op hun kop te zetten. Zo is het liefje van Daniel Craigs James Bond langer blijven hangen dan welke Bond-girl ook. Ook geldt voor Jeffrey Wright dat hij een record mag breken met deze film.

Felix Leiter
Jeffrey Wright is namelijk de eerste acteur die drie keer de rol van Felix Leiter gespeeld heeft in een Bond-film. De bondgenoot van 007 in de CIA is zeven keer te zien geweest in de franchise, maar bijna elke keer door een andere acteur gespeeld.

Dat leidde bij sommige fans al tot de theorie dat Leiter, net als James Bond met zijn 007, een codenaam zou kunnen zijn. Die zou dan voor verschillende individuen kunnen gelden zodra ze aan de slag gaan voor de CIA. Het zou verklaren waarom Bonds vriend zo vaak van naam verwisselt.

Tegelijk is het geen briljante theorie, aangezien Leiter ook tweemaal gespeeld werd door David Hedison, in Live & Let Die (1973) en License to Kill (1989). Enigszins opmerkelijk is dat John Terry hem tussen die twee films verving in The Living Daylights (1987).

Hoe dan ook is Jeffrey Wright de eerste acteur die de rol driemaal gespeeld heeft en laat het zien dat 007 met de films van Daniel Craig echt een ander beest geworden is. Verhaallijnen en personages uit eerdere delen maakten nooit eerder zo vaak een oversteek.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Volgens mij ligt dat er in dit geval meer aan dat het huidige publiek het wat lastiger vindt om een andere acteur te accepteren. Vroeger werd daar veel makkelijker mee omgesprongen.

(en ja, ik weet dat het nog steeds wel eens gebeurd, maar das het punt niet. ;P )

David Mills

Avatar

Volgens mij wordt Felix Leiter in Licence to kill nog opgevreten door een haai en iedere keer keert hij terug in de franchise Smiley face

centr1no

Avatar

De CIA heeft in het echt ook altijd gebruik gemaakt van namen zonder dat daar een vast persoon aan is verbonden.
Ten eerste is het niet handig echte namen te gebruiken om logische redenen. Ten tweede kun je een naam opgeven als contactpersoon of een hotelkamer reserveren, een huis of auto huren, enz. en er dan ieder willekeurig persoon gebruik van laten maken.

Secret1994goesFilm

Avatar

@David Mills: goed onthouden van die shark attack... Maar hij verliest zijn benen hierbij... .

Spider-fan

Avatar

Rory Kinnear heeft de MI6 stafchef Bill Tanner ook vaker gespeeld dan de eerdere drie acteurs, vier keer No Time To Die meegerekend.

NieuwsFilm

meest populair