Carrièremissers: Wesley Snipes als T'Challa in 'Black Panther'

Carrièremissers: Wesley Snipes als T'Challa in 'Black Panther'

Maar de technologie was er gewoon nog niet klaar voor...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag Wesley Snipes die ons al veel eerder kennis had kunnen laten maken met de superheld Black Panther.

Voordat Marvel een universum creëerde dat zijn weerga niet kende waarin alles en iedereen met elkaar verbonden was, werden er gedurende de 90's hier en daar wat losse pogingen gedaan om de eerste helden onafhankelijk naar het witte doek te brengen.

Eentje daarvan moest dus Black Panther worden met Snipes (toentertijd op het hoogtepunt van zijn roem) als beoogd hoofdrolspeler.

Te vroeg
Tegenover Collider verklaarde Snipes dat een vaker genoemd probleem roet in het eten gooide: "We hadden de rechten en 3 scriptversies, maar simpelweg niet de computermogelijkheden van nu. Pixar bestond nog niet en de CGI-trucage van tegenwoordig, daar kon je alleen nog maar van dromen. Dus het was te moeilijk om te maken. Lang verhaal kort, we hebben het uiteindelijk niet gehaald en de rechten vloeiden terug".

Hoewel hij dus niet de strijder uit Wakanda heeft gespeeld, zal Snipes er niet lang wakker van hebben gelegen, want een paar jaar later speelde hij met succes een veel cooler Marvel-personage dat hem misschien nog wel meer op het lijf geschreven was, namelijk vampierjager Blade.

NieuwsFilm

meest populair