Gevierde actrice Toni Collette slaat een nieuwe weg in

Gevierde actrice Toni Collette slaat een nieuwe weg in

Ze neemt voor [i]Writers And Lovers[/i] plaats in de regiestoel.

De naam van actrice Toni Collette zal niet iedereen bekend voorkomen, maar de kans is groot dat je haar al eens in een (bij)rol zag. Nu heeft ze besloten dat ze ook eens aan de andere kant van de camera wil staan.

Collette speelde uiteenlopende rollen in geprezen films als The Sixth Sense, Little Miss Sunshine, Hereditary en Knives Out. Maar nu wil ze haar horizon verbreden door haar eerste film te gaan regisseren.

Druk en absurditeiten
De keuze is gevallen op Writers And Lovers. De film wordt gebaseerd op de gelijknamige roman van Lily King die afgelopen jaar gepubliceerd werd. Collette heeft zelf het script geschreven, met behulp van Nick Payne. Hij schreef ook de serie Wanderlust, waarin Collette de hoofdrol speelt.

Het verhaal draait om de druk en absurditeiten waar een beginnend schrijver mee te maken krijgt. Centraal staat Casey Peabody, een schrijfster zonder vaste baan in het Boston van de jaren negentig. Wanneer haar moeder plotseling overlijdt en ze verliefd wordt op twee totaal verschillende mannen staat haar wereld op zijn kop.

Acceptatie
"Ik wil al een tijdje regisseren, maar had het wat druk met mijn dagelijkse baan," aldus Toni Collette. "Maar ik ben erg enthousiast om Lily King's prachtige, grappige en ontroerende verhaal naar het witte doek te brengen."

"Het is een krachtig verhaal dat me aanspreekt als artiest en als vrouw. Het draait om de zoektocht en acceptatie van jezelf. Dit is niet altijd makkelijk, maar het is de belangrijkste reis die iemand kan ondernemen. Het inspireert me op heel veel vlakken."

NieuwsFilm

meest populair