Elliot Page krijgt na transgender-aankondiging meer rollen aangeboden

Elliot Page krijgt na transgender-aankondiging meer rollen aangeboden

De acteur voelt zich nu ook veel beter.

Elliot Page kwam enkele maanden geleden uit de kast als een transgender. Ondanks het feit dat hij al meerdere grote films had gespeeld zoals Juno, Inception en X-Men: The Last Stand, krijgt Page naar eigen zeggen nu meer aanbiedingen dan de voorbije jaren.

Het gaat niet enkel en alleen om acteren, maar ook om produceren en zelfs regisseren. Zo zegt Page: ''Sommige rollen zijn transgender-gerelateerd, andere zijn echte mannelijke rollen''.

Fijn gevoel
Page vindt het allemaal geweldig: ''Ik ben nu volledig mezelf en zit lekker in mijn vel. Ik ben heel enthousiast over mijn acteer carrière en ben blij dat ik nog zoveel werk heb. De uitdagingen en moeilijke momenten die eraan voorafgingen kunnen niet op tegen hoe ik me nu voel''.

''Het is een heel verschil met vroeger, toen ik werd aangemoedigd om voor evenementen zoals film premières en fotoshoots iets vrouwelijks te dragen. Hierdoor herkende ik mezelf niet. Ik kon gewoon niet naar een foto van mezelf kijken en ook mijn eigen films bekijken was moeilijk, vooral al ik een echt 'vrouwelijkere' rol had''.

''Ik wist niet hoe ik aan mensen moest uitleggen dat ik me zelfs als acteur heel ongemakkelijk voelde bij het dragen van een t-shirt dat voor vrouwen was bedoeld. Het was een vreselijk gevoel. Ik kon mezelf niet duidelijk maken, maar nu ben ik eindelijk echt wie ik wil zijn!''

NieuwsFilm

meest populair