Zack Snyder blij dat hij Superman-imago Henry Cavill heeft kunnen redden na snor-debacle

Zack Snyder blij dat hij Superman-imago Henry Cavill heeft kunnen redden na snor-debacle

Het digitaal verwijderen van zijn snor bleek toch niet zo'n goed idee.

De bioscoopversie van Justice League zal vooral herinnerd worden om het digitaal vermorzelde gezicht van Henry Cavills Superman, wiens snor weggewerkt moest worden. Het doet Zack Snyder goed dat hij met zijn film dat meme-gezicht kan doen laten vergeten. Dat zegt hij in een interview met MTV.

Bekijk de afbeelding
"Ik ken dat gezicht alleen van de memes", vertelt de regisseur in het interview ter promotie van Zack Snyder's Justice League. "Ik ben ergens wel blij dat we hebben kunnen voorkomen dat hij alleen daar herinnerd om zou na tien jaar hard werk", vervolgt Snyder. "Dat zou toch wel treurig zijn geweest".

Toen de cast door Joss Whedon, die door Warner Bros. was ingehuurd om Justice League na Snyders vertrek af te maken, werd opgetrommeld voor de heropnames, was Cavill inmiddels bezig met Mission: Impossible - Fallout. Voor die rol had hij een snor laten groeien en die kon er niet zomaar af.

Haastige spoed is zelden goed
Daarom moest zijn snor digitaal verwijderd worden. En met slechts enkele maanden tot de release, moest dat behoorlijk overhaast gebeuren. Het restultaat was dan ook - met alle respect voor het harde werk van de VFX-teams - niet echt denderend. Al snel werd Cavills digitaal bewerkte gezicht het mikpunt van spot en, zoals dat vandaag de dag gaat, een inspiratiebron voor allerlei memes.

Achteraf, nu de "#SnyderCut" is verschenen, kun je je ook afvragen of het überhaupt nodig was om de scènes van Cavill opnieuw op te nemen. De scènes van Cavill die Snyder had opgenomen waren immers prima en hadden gewoon overgenomen kunnen worden door Whedon zonder al dit gedoe.

NieuwsFilm

meest populair