'Mortal Kombat' geeft 'Godzilla vs. Kong' een week extra de ruimte

'Mortal Kombat' geeft 'Godzilla vs. Kong' een week extra de ruimte

De studio probeert het maximale uit hun twee grootste titels te persen...

Studio Warner Bros. heeft momenteel één succesvolle film draaien (Godzilla vs. Kong) en een andere, hoog geanticipeerde gameverfilming, is onderweg (Mortal Kombat).

Toch is er nu besloten om laatstgenoemde qua release een weekje op te schuiven naar 23 april. Dit lijkt een logische zet, omdat de MonsterVerse clash lekker boert.

De door Adam Wingard geregisseerde film wist al $121 miljoen dollar op te halen en de verwachting is dat daar de komende week op zijn minst nog $25-30 miljoen dollar bijkomt, waardoor er ook meteen een post-corona-tijdperk recordopbrengst zal worden gevestigd.

Een belangrijke factor was eveneens dat Disney besloot om MARVEL's Black Widow naar juli te verplaatsen, waardoor er voor Mortal Kombat meer opties kwamen aan het begin van mei.

Zo krijgen Godzilla en King Kong meer ademruimte om verder te scoren en kan de gameverfilming profiteren van een lange concurrentieloze periode voordat A Quiet Place II op 28 mei verschijnt.

Nog even volhouden
Komende dagen zullen er (in ieder geval) in Amerika meerdere capaciteitsbeperkingen worden opgeheven en we mogen toch hopen dat Nederland rond juli/augustus aan de beurt is.

Helaas is dat te laat om één van de twee bovenstaande titels te kunnen aanschouwen, maar we melden het omdat het goed nieuws is voor de wereldwijde box-office en de toekomst van de bioscoopfilm.

NieuwsFilm

meest populair