James Mangold en Mark Hamill willen geen films meer maken op deze plek

James Mangold en Mark Hamill willen geen films meer maken op deze plek

De Amerikaanse staat Georgia lijkt zijn eigen ruiten in te gooien met een controversiële verkiezingswet.

De kans is klein dat er nog veel films in de Amerikaanse staat Georgia opgenomen zullen worden. Een nieuwe controversiële verkiezingswet zorgt er namelijk nu voor dat heel wat filmtalenten niet langer in Georgia willen werken.

Zo ook regisseur James Mangold, o.a. bekend van Walk the Line en Logan. Ondanks het feit dat hij zijn laatste film, Le Mans '66, grotendeels in Georgia opnam, keert hij de staat nu de rug toe.

Waarom
De nieuwe wet in Georgia verbiedt onder meer het uitdelen van eten en drank aan mensen die in de rij staan om te stemmen. Dit wordt door velen gezien als een manier om Afro-Amerikaanse kiezers te ontmoedigen hun stem uit te brengen.

Afro-Amerikanen moeten namelijk vaak lang aanschuiven aan hun stembureaus en zorgden er bij de presidentsverkiezingen van 2020 voor dat de Democraten in het doorgaans Republikeinse Georgia de bovenhand haalden.

Boycot
Georgia is een geliefde staat wat betreft films en series. Er wordt veel opgenomen en Mangold zou er normaal gesproken ook de geplande Indiana Jones 5 maken, maar dat lijkt dus nu niet door te gaan.

Dit liet de regisseur zelf weten op sociale media: ''Georgia steelt jobs van staten waar mensen wel mogen gaan stemmen. Ik wil er niet werken''.



Star Wars-legende Mark Hamill volgt zijn voorbeeld en roept op tot een boycot van Georgia als filmlocatie.



Tegenpartij
Niet iedereen is het daar echter mee eens. Zo ook acteur Steve Coulter, o.a. bekend van Insidious en afkomstig uit Georgia: ''James, de voorbije vier jaar hebben we hier in Georgia voor een Democratische overwinning gevochten. Duizenden acteurs en crewleden zullen het slachtoffer worden van een boycot. Denk alsjeblieft goed na. We hebben te hard gewerkt.''



Het is niet de eerste keer dat er in Hollywood wordt opgeroepen om niet meer in Georgia te filmen. De staat kwam de voorbije jaren ook al voor omstreden abortus- en LGBTQ-wetten in opspraak.

NieuwsFilm

meest populair