Zack Snyder's Justice League en nog 9 films die meer dan 4 uur duren

Zack Snyder's Justice League en nog 9 films die meer dan 4 uur duren

Een historisch heldenepos, fantasie-avontuur, superhelden team-up, aangrijpende documentaire of mini-serie op televisie die later alsnog als complete film werd uitgebracht...

De meningen over Zack Snyder's Justice League lopen uiteen en dan met name over de speelduur van ruim 4 uur. Sommigen kijken hem in één ruk uit, anderen haken af of kijken hem in delen.

Natuurlijk zijn er in het verleden meer films geweest waarvoor je een hele middag moest reserveren met meerdere toilet- en snackpauzes. Hieronder een overzichtje met kolossale titels die 240 minuten of langer de tijd nemen om hun verhaal te vertellen:

Hamlet (1996) Speelduur: 242 minuten
Deze bewerking van Kenneth Branagh richt zich meer op de koninklijke politiek in het centrum van het verhaal dan andere versies en slaagde erin om zijn personages op geloofwaardige manieren uit te werken zonder iets van die Shakespeariaanse kwaliteit te verliezen. Een superieure verfilming waarin elk castlid schittert.

Cleopatra (1963) Speelduur: 251 minuten
Joseph L. Mankiewicz heeft geprobeerd elk hoofdstuk uit het leven van de Egyptische koningin (Elizabeth Taylor) te vertellen en had daar volgens velen nog meer tijd voor uit mogen trekken.

Once Upon A Time In America (1984) Speelduur: 251 minuten
De epische misdaadfilm van Italiaans regisseur Sergio Leone werd helaas het slachtoffer van beruchte studiobemoeienis. Toenmalig distributeur The Ladd Company schrok van de speelduur en verkorte de bioscoopversie naar 139 minuten, tot grote onvrede van het publiek dat later alsnog een veelgeprezen director's cut kreeg.

Gettysburg (1993) Speelduur: 261 minuten
Zou volgens de recensenten niet half zo goed moeten werken als dat hij doet. De actie was bloedeloos, het camerawerk inspiratieloos en gedateerd en de effecten overtuigden niet. Toch beklijft dit verhaal over de slag tijdens de Amerikaanse burgeroorlog dankzij een geweldige cast.

Lord Of The Rings: The Return Of The King (2003)
Speelduur: 263 minuten
Alsof de 11 gewonnen Oscars niet genoeg waren, voegde de EXTENDED EDITION in Midden Aarde nog meer toe aan wat simpelweg bestempeld kan worden als een meesterwerk van de hand van Peter Jackson.

Carlos (2010) Speelduur: 334 minuten
Oorspronkelijk uitgezonden als driedelige miniserie volgen we de heldendaden van Ilich Ramírez Sánchez, ook wel bekend als Carlos de Jakhals. Hij is een echte politieke terrorist die namens het 'Volksfront voor de bevrijding van Palestina' (PFLP) meerdere gewelddadige handelingen pleegt in Europa.

The Best of Youth (2003) Speelduur: 383 minuten
Een Italiaans familiedrama dat zijn tijd neemt. Eigenlijk wilde regisseur Marco Tullio Giordana het eindresultaat in losse afleveringen op televisie uitbrengen. In plaats daarvan verscheen het in de bioscoop op het festival van Cannes en won het de felbegeerde 'Prize Un Certain Regard'.

Satan's Tango (1994) Speelduur: 450 minuten
Het hoogtepunt van een langdurige artistieke samenwerking tussen de Hongaarse filmmaker Béla Tarr en romanschrijver László Krasznahorkai. Wordt over het algemeen beschouwd als 'één van de beste films ooit gemaakt' en heeft een gemiddelde score van 97% op Rotten Tomatoes na meer dan 2500 reviews.

Shoah (1985) Speelduur: 566 minuten
Weinig Holocaust-adaptaties zijn zo hartverscheurend en angstaanjagend als deze en de 9 uur maken het nog zwaarder om te slikken. Werkelijk alle gruwelijke aspecten komen aan bod en de confronterende feiten maken dit geen fijne kijkervaring, maar wel eentje die essentieel is voor onze algemene historische ontwikkeling.

NieuwsFilm

meest populair