Cancel Joss Whedon gaat door: Ook schrijver Chris Terrio hield trauma's over aan 'Justice League'

Cancel Joss Whedon gaat door: Ook schrijver Chris Terrio hield trauma's over aan 'Justice League'

Heeft er überhaupt iemand plezier beleefd aan het maken van die film?

Als Joss Whedon één gebeurtenis uit zijn leven mag terugdraaien, is het hoogstwaarschijnlijk het vervangen van Zack Snyder voor Justice League (2017). De regisseur wordt aan alle kanten aangevallen door steeds meer mensen.

Nu heeft, na een lange tijd van stilte, ook schrijver Chris Terrio (Pirates Of The Caribbean) tegenover VANITY FAIR zijn mond opengedaan.

Zo spreekt hij over de rampzalige productie achter de schermen waarbij Whedon diens script herschreef en er volgens Terrio "zo'n puinhoop van maakte" dat hij zijn naam zelfs van de credits verwijderd wilde hebben.

Onlangs prees hij HBO Max de hemel in voor het uitbrengen van de Zack Snyder-cut en onthulde hij details over zijn traumatische ervaring:

"Ik had de indruk dat mensen in de directiekamers de beslissingen begonnen te nemen. En dat waren beslissingen op basis van willekeurige maatstaven die niets meer te maken hadden met de verhalen die verteld werden. Het belangrijkste was om alles in 2 uur te proppen".

"De kleuren moesten helderder en er moesten zoveel mogelijk grapjes in. Ik heb nooit met Joss Whedon gesproken, maar had weinig meer in te brengen toen hij als maker ook uitvoerende beslissingen over het script begon te nemen".

Opluchting en blijdschap achteraf
Een paar weken voor de verschijningsdatum kreeg Terrio de kans om de film te bekijken. Nadien belde hij direct zijn advocaat en eiste dat zijn naam werd weggehaald. De reactie van Warner Bros. was dat dit de release zou vertragen waarop Terrio besloot verder zijn mond te houden.

"Ik heb er toen sindsdien niks over gezegd, maar Whedons eindresultaat vertegenwoordigde nooit mijn werk. Ik denk dat het een hele golf van negatieve publiciteit zou hebben gecreëerd voor iedereen die eraan mee had gewerkt en dat wilde ik op dat moment niet. Maar ik ben verschrikkelijk blij dat Zack's versie nu hoger op mijn IMDB-pagina staat".

NieuwsFilm

meest populair