Fan van 'Lord of the Rings'? Check dan deze films op Netflix

Fan van 'Lord of the Rings'? Check dan deze films op Netflix

De trilogie staat niet meer op Netflix, maar aan tips geen gebrek.

Fans van The Lord of the Rings zullen teleurgesteld zijn dat de drie films niet meer op Netflix staan. Gelukkig raadt Netflix altijd titels aan die lijkt op wat je zoekt. Vandaag zetten we de vijf filmtips van Netflix op een rij voor fans van de Lord of the Rings-trilogie.

Het gaat om tips die Netflix zelf geeft als je zoekt op The Lord of the Rings. De titels worden geselecteerd door het algoritme van Netflix dat kijkt welke films er het meest op lijken in zijn database.

Mad Max: Fury Road (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: George Miller | Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne
Opgejaagd door zijn turbulente verleden, gelooft Mad Max dat de beste manier om te overleven, in eenzaamheid ligt. Toch voegt hij zich bij een groep, die door de Wasteland vluchten in een War Rig, bestuurd door een elitaire Imperator, Furiosa. Ze ontsnappen van een citadel, getiranniseerd door Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars gestolen is. Woedend, stuurt de krijgshuur al zijn bendes op hen af en achtervolgt hij hen in een Road War.

300 (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West, David Wenham
In de Slag bij Thermopylae vochten Koning Leonidas (Gerard Butler) en 300 Spartanen op leven en dood tegen Xerxes en zijn enorme Perzische leger. Het Griekse leger staat voor een onmogelijke uitdaging, maar hun moed en opoffering inspireren heel Griekenland om één front te vormen tegen hun Perzische vijand en voor democratie te strijden.... 300 is gebaseerd op het epische stripboek van Frank Miller.

Outlaw King (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Mackenzie | Cast: Florence Pugh, Chris Pine, Aaron Johnson, James Cosmo
Outlaw King vertelt het ware verhaal van Robert the Bruce, die van een verslagen heer van adel verandert in een held en crimineel, tijdens de bezetting en onderdrukking van het Middeleeuwse Schotland door koning Edward I van Engeland. Dat doet Robert the Bruce door de wapenen op te pakken tegen de Engelse overheerser, door de Schotse troon en kroon op te eisen en als koning van Schotland een gepassioneerde groep mannen om zich heen weet te verzamelen, om terug te vechten tegen het grote leger van de tirannieke Engelse koning en zijn gewelddadige zoon, de Prins van Whales.

Jurassic World (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Colin Trevorrow | Cast: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irfan Khan, Vincent D'Onofrio
Jurassic World speelt zich af op een volledig functioneel park op Isla Nublar. Dagelijks trekt het 20,000 bezoekers, die via een veerboot vanuit Costa Rica komen. Er zijn elementen van een natuurreservaat, safari, een dierentuin en een pretpark, een luxe resort met hotels, restaurants, een levendig nachtleven en een golfbaan. En uiteraard zijn er de nodige dinosaurussen. Alles lijkt in eerste instantie koek-en-ei, maar gaat vanzelfsprekend mis en dan is het aan de personages om zich te redden.

The King (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Michôd | Cast: Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Ben Mendelsohn, Joel Edgerton
The King is het verhaal van King Henry V, die gespeeld wordt door Timothée Chalamet. Hal is prins en erfgenaam van de Engelse troon. Maar hij besloot ooit om zijn rug naar de kroon te keren en onder de mensen te leven. Als zijn tirannieke vader overlijdt, wordt hij tot King Henry V gekroond en moet hij het leven omarmen waaraan hij altijd heeft proberen te ontsnappen. De jonge koning moet zien te overleven in de gevaarlijke paleispolitiek, chaos en oorlog die zijn vader heeft achtergelaten. En ook de emoties uit zijn verleden, vooral zijn band met vriend en mentor John Falstaff (Joel Edgerton), een alcoholistische ridder, is daarin moeilijk.

NieuwsFilm

meest populair