Algemeen

'Godzilla vs. Kong' overtreft 'Godzilla: King of the Monsters'

Hopelijk snel in de Nederlandse bioscopen.

door Bram de Groot om 06:54 in Algemeen
De Amerikaanse bioscopen lijken steeds meer hun deuren te mogen openen en komende weken zullen er zeker een aantal grote films vertoond worden. De afgelopen drie weken moesten de liefhebbers van blockbusters het vooral doen met Godzilla vs. Kong.

In de States staat Godzilla vs. Kong op een nette $80 miljoen en is daarmee de hoogst scorende film in de States tijdens coronatijd. Wereldwijd staat de teller op $390 miljoen en dat is meer dan de totaalscore van Godzilla: King of the Monsters die in 2019 niet verder kwam dan $386,6 miljoen.

In de States was er deze week één nieuwe film met de wisselend ontvangen horrorthriller In the Earth van regisseur Ben Wheatley. De film schoot hij in slechts een paar dagen en in het premièreweekend kwam de film uit op een half miljoen.

Noord-Amerikaanse Box Office Top 10

Productiebudgetten zijn niet altijd officieel. Van de opbrengsten vloeit gemiddeld 55% terug naar de filmstudio. Onderstaande cijfers komen van Box Office Mojo.

1. (1) Godzilla vs. Kong - $7.705.000 [week 3]
Totaal VS:
$80.515.427
Wereldwijd:
$390.215.427
Budget:
$155 - 200 miljoen
Release NL:
29 april2. (2) Nobody - $2.520.000 [week 4]
Totaal VS:
$19.051.045
Wereldwijd:
$34.515.045
Budget:
$16 miljoen
Release NL:
13 mei3. (3) The Unholy - $2.060.000 [week 3]
Totaal VS:
$9.562.733
Wereldwijd:
$10.010.550
Budget:
Onbekend
Release NL:
29 april4. (4) Raya and the Last Dragon - $1.900.000 [week 7]
Totaal VS:
$37.674.610
Wereldwijd:
$95.656.991
Budget:
$100 miljoen
Release NL:
Disney+ | 3 sterren5. (6) Tom and Jerry - $1.090.000 [week 8]
Totaal VS:
$42.577.341
Wereldwijd:
$101.377.341
Budget:
$79 miljoen
Release NL:
28 april6. (5) Voyagers - $1.350.000 [week 2]
Totaal VS:
$790.000
Wereldwijd:
$2.774.963
Budget:
Onbekend
Release NL:
Onbekend7. (7) The Girl Who Believes in Miracles - $561.000 [week 2]
Totaal VS:
$2.005.725
Wereldwijd:
$2.005.725
Budget:
Onbekend
Release NL:
Onbekend8. (N) In the Earth - $506.000 [week 1]
Totaal VS:
$506.000
Wereldwijd:
$506.000
Budget:
Onbekend
Release NL:
Onbekend9. (8) The Courier - $462.830 [week 5]
Totaal VS:
$5.548.731
Wereldwijd:
$8.371.043
Budget:
Onbekend
Release NL:
202110. (10) The Croods: A New Age - $310.000 [week 21]
Totaal VS:
$57.088.348
Wereldwijd:
$163.216.348
Budget:
$65 miljoen
Release NL:
30 juni22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Coola!
De beste film van 2019 overtroffen door de beste film van 2021.

Mooi opsteker voor de releasestrategie van WB en bioscoopreleases in het algemeen ten tijden van de pandemie!

Speedster

Avatar

Ben wel eens benieuwd wat het met HBO max gaat doen volgend jaar als ze niet meer tegelijk releasen als in de bios.

Coola

Avatar

Mooi. Maar toch blijft Godzilla King of the Monsters een net iets betere film dan Godzilla vs Kong

Robbepost

Avatar

En Godzilla (2014) een nog veel betere!!!

Coola

Avatar

^ voor jou misschien

Voor mij ziet het er zo uit

1 Godzilla King of the Monsters
2 Godzilla vs Kong
3Godzilla
4 Kong Skull Island

Robbepost

Avatar

^ Weet ik!

Ik vind eigenlijk alleen de 2014 film erg goed.

RogueWon

Avatar

Goed nieuws voor de reeks, hopelijk maken ze de vervolgen wat serieuzer en epischer a la Godzilla 2014. Die shot van paratroopers in de lucht met rook zal ik nooit vergeten. Er is haast niks memorabels aan Godzilla vs Aapje Met Een Zwak Hart. Als ze het mensenverhaal van King of Monsters konden combineren met het sfeertje van Godzilla 2014 dan ben ik al tevreden.

Jkorpor030

Avatar

Ik ken 1 film uit de lijst. ????

Coola

Avatar

^^ nou ik heb juist nog heel veel momenten van GvK die ik memorabel vind sowieso alle fights tussen Godzilla en Kong en de fight tussen Godzilla en Kong vs mecha Godzilla is echt episch.

RogueWon

Avatar

^ Ben heel blij voor je. Ik heb alleen maar negatieve memorabele momenten op mijn netvlies staan. Ik kan een hele waslijst opnoemen, maar de ergste vind ik nog het feit dat Kong tot drie maal toe hulp nodig heeft en doet deze uitspraak geen eer aan: "Kong bows to no one." Alle gevechten zijn eentonig, niet geloofwaardig (niet hagedis/draak vs aap, maar twee amateur MMA vechters) en lijken zo uit een arcadespel te komen.

Thiver

Avatar

Speedster "Ben wel eens benieuwd wat het met HBO max gaat doen volgend jaar als ze niet meer tegelijk releasen als in de bios."

Waarschijnlijk gewoon eerst de bioscooprelease en dan drie maanden later de film op HBO Max zetten.

Gigan72

Avatar

^
Geen 3 maanden maar 45 dagen

Warner Bros. will return to theatrical releases in 2022, ending its HBO Max experiment
But with a shorter 45-day exclusivity window for theaters

Vraag me af wat de prijs gaat worden voor de bios de kans is groot dat die omhoog gaat straks.

Master Of Films

Avatar

RogueWon "Alle gevechten zijn eentonig, niet geloofwaardig (niet hagedis/draak vs aap, maar twee amateur MMA vechters) en lijken zo uit een arcadespel te komen."
Advocaat van de duivel mode. Geloofwaardigheid is sowieso al buiten de deur getrapt vanwege het verschijnen van een 120 meter hagedis en een 102 meter aap. Smiley face

Coola

Avatar

Godzilla films moeten ver weg blijven van realisme. Ze moeten juist over the top bullshit hebben. De gevechten waren heerlijk, je kon zien dat ze beide al heel vaak gevochten hebben. En de CGI is geweldig in deze film.

Robbepost

Avatar

^ die hoogtes variëren, ligt een beetje aan welke film je kijkt, of zelfs binnen een film welke scene.
Behalve in de 2014 film uiteraard!

RogueWon

Avatar

@MoF nee hoor. Je kan makkelijk een fictieve verhaal vertellen en tegelijkertijd de keuzes, gedragspatronen, gevechten en manier van bewegen geloofwaardig over doen komen volgens de voor die fictieve wereld geldende natuurwetten. Helaas kloppen die zelfs niet in Godzilla vs Kong. Jammer want dat breekt met de vorige films.

Master Of Films

Avatar

RogueWon "de voor die fictieve wereld geldende natuurwetten."
En daar heb je het al. Smiley face
Je kan nauwelijk over onze geldende natuurwetten vergelijken met die van de fictieve wereld.

De enige film in de Monsterverse die het meest geloofwaardig (als in zoveel mogelijk realitisch) is Godzilla 2014. Dat heeft men daarna helemaal losgelaten in de Monsterverse.

Coola

Avatar

Het monsterverse/ en alle andere kaiju films moeten het niet hebben van realisme. Juist de toho Godzilla films zijn geweldig omdat ze na de eerste twee films de serieuze toon hebben omgeruild voor een cartoony over the top toon. Zelfs shin Godzilla is over the top ik bedoel Daar had je op het einde humanoid godzillas, alleen jammer dat ze hem net "bevroren" voor de humanoid Godzillas zich los konden maken van godzilla

Kong en co hoeven zich echt niet aan de natuur wetten te houden.

RogueWon

Avatar

Even voor alle duidelijkheid: ik heb nergens onze realiteit vergeleken met de fictieve wereld van de MonsterVerse films. Met geloofwaardigheid bedoel ik "secondary belief". Wikipedia heeft een stukje van JRR Tolkien dat het wel goed verwoordt:

Wikipedia "J. R. R. Tolkien challenges [the suspension of disbelief] in his essay "On Fairy-Stories", choosing instead the paradigm of secondary belief based on inner consistency of reality. Tolkien says that, in order for the narrative to work, the reader must believe that what they read is true within the secondary reality of the fictional world. By focusing on creating an internally consistent fictional world, the author makes secondary belief possible. Tolkien argues that suspension of disbelief is only necessary when the work has failed to create secondary belief, saying that from that point on, the spell is broken, and the reader ceases to be immersed in the story, and so must make a conscious effort to suspend their disbelief or else give up on it entirely."
De geloofwaardigheid in Godzilla vs Kong is ver te zoeken omdat de in de voorgaande films opgezette natuurwetten niet worden gevolgd. Als gevolg kan je het of accepteren als anything goes (suspension of disbelief) of wegzetten als onzin.

Master Of Films

Avatar

Even voor alle duidelijkheid: ik was niet helemaal clear enough. Ik moest door omstandigheden even weg van het internet, waardoor ik mijn reactie niet kon afmaken. Ik had het meer over welke referentiekaders men gebruiken voor geloofwaardigheid.

From a certain point of view, in dit geval mijn bepaalde standpunt. Want i.t.t. tot een ene Zack Snyder fan die graag met trilogie termen gooit, dring ik je dat niet op. Smiley face

Als ik naar de echte wereld kijkt, dan is een 120 meter hagedis en een 102 meter aap niet geloofwaardig. Althans ik vind van niet. Dat is vaak wat ik meteen aankaart bij mensen die beginnen over geloofwaardigheid. suspension of disbelief of niet. Wees eens grounded en besef dat het een film is. Hoever wil je gaan zoeken met geloofwaardigheid met monsters. Het is immers geen biopic oid Smiley face

Maar als ik in de wereld van the MonsterVerse ga verplaatsten dan is Godzilla vs Kong imho toch wel geloofwaardig tov van Godzilla: King of Monsters en Kong: Skull Island. Er is niks veranderd mbt geldende natuurwetten en zelfs de toon van the MonsterVerse behalve...Godzilla 2014.

Dat is dan ook de enige buitenbeentje in gehele MonsterVerse. Tov Godzilla 2014 is Godzilla vs Kong juist niet geloofwaardig (meer).
De shot van paratroopers in de lucht met rook is daar een goed voorbeeld van.

Godzilla: King of Monsters, Kong: Skull Island en Godzilla vs Kong lijken allemaal wel uit een arcadespel te komen. Wat ik op zich wel kan beamen. Long life gamer hier (dat tevens af en toe wel eens een filmpje bekijkt).

Robbepost

Avatar

Zou je kunnen aangeven wie je bedoelt MOF.
Je maakt me nieuwsgierig!!!!

Valenti

Avatar

Monsterverse heeft geweldige films geleverd.
Uiteraard vooral voor de fans. Gezien de (lage) score op IMDB.

Meer films zijn welkom, maar ben zelf al zeer tevreden met deze 4 films.
Alleen niet tevreden dat ik hem thuis moest kijken ipv bios !

NieuwsFilm

meest populair