Heeft Marvel Studios het Iron Man-ontwerp gestolen? Horizon Comics klaagt de studio aan

Het verhaal is dat Marvel het design van de Radix-reeks gestolen heeft.

Horizon Comics heeft de opmerkelijke keuze gemaakt om Marvel Studios en Disney aan te klagen. Het stelt dat Marvel en Disney het ontwerp van zijn Radix-reeks gestolen heeft om het Iron Man-pak uit de MCU-films te maken.

Horizon Comics werd in 1995 opgericht door Ben en Raymond Lai. Eerder al stelden zij dat er grote overeenkomsten waren tussen het ontwerp van het harnas van Iron Man en Radix, beginnende vanaf Iron Man 3 in 2013.

Grote overeenkomsten
In 2013 klaagden ze Marvel voor het eerst aan. Toen stelden ze dat het Iron Man-harnas te veel leek op dat van Caliban, het personage in de Radix-comics. De zaak werd toen deels afgewezen omdat Horizon de kosten niet kon dragen van de aanklacht.

Nu proberen ze het weer; volgens de broers ligt de fout nu bij Avengers: Infinity War wat een Iron Man-harnas heeft dat te veel zou lijken op dat van Radix-personage Maxwell. Ook zou Ant-Man and the Wasp de kostuums van militaire personages uit Radix 2 gejat hebben.

Ergens lijken ze wel een punt te hebben, de broers werkten al eens samen met Marvel Comics aan Thor- en X-Men-comics. Het wordt dus afwachten wat de rechtbank ervan vindt.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair