Algemeen

Stopt Disney+ nou wel of niet met VIP-toegang?

De streamingdienst Disney+ is er nog niet zeker van.

door Jim Pedd om 08:55 in Algemeen
Disney+ brengt sinds een jaar zo nu en dan een film uit via VIP-toegang. Voor 21,99 euro kan je dan een film die normaal in de bioscoop in première zou gaan streamen. De eerstvolgende in het rijtje is Cruella (28 mei), gevolgd door Black Widow (9 juli) en Jungle Cruise (30 juli). Maar blijven dit soort releases plaatsvinden?

Disney's CEO Bob Chapek liet afgelopen donderdag weten dat het bedrijf mogelijk stopt met deze releasestrategie. "We proberen in de gaten te houden of de consumenten al klaar zijn om weer naar de bioscoop te gaan," begon Chapek.

Lastige keuzes
"Kijk, nu is zo'n 90 procent van de landelijke marktplaats weer geopend. En als je kijkt naar de cijfers, dan zijn die bemoedigend. Maar kijk je naar de box office van het afgelopen weekend, dan lag die landelijk 85 procent lager dan de drie pre-coronajaren gemiddeld het geval was, en wereldwijd zowat 67 procent", aldus Chapek.

De consument lijkt er dus nog niet klaar voor. Voorlopig is de releasestrategie er dus nog, "Het geeft ons de kans om door te gaan en dingen op de markt uit te brengen om te kijken of we weer meer mensen kunnen boeien". Tegelijk bestaat de kans dat men meer films op Disney+ laat debuteren: "we zullen flexibel blijven en afhankelijk van de tijd en omstandigheden keuzes maken."

Twee andere films
Twee films komen in elk geval niet direct op Disney+ uit via VIP-toegang: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Free Guy. Tegelijk komen de films wel al 45 dagen na de bioscooprelease op Disney+ te staan. Dat is maanden eerder dan vroeger het geval zou zijn geweest.

Honderd miljoen
Tot slot kunnen we melden dat de streamingdienst nu 103,6 miljoen abonnees heeft. De grens van de 100 miljoen had men op 10 maart bereikt, dus de groei valt enigszins tegen voor Disney+. Tegelijk zat men een jaar eerder in dit kwartaal op 33,5 miljoen abonnees, dus echt slecht kan je dit niet noemen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Als films na 45 dagen al op een streamingdienst staan gaan de bioscopen daar niet blij mee zijn.

Vleeshaak

Avatar

Waarom zou je 22,- lappen voor iets wat je nog geen twee maanden later "gratis" kan kijken?

Gigan72

Avatar

Is het zo dat je maar 1 x 22 euro betaal of moet je als je hem nog een keer wil zien weer 22 euro moet betalen ?

NieuwsFilm

meest populair