Fan van DC-comics? Check dan deze films op Netflix

Fan van DC-comics? Check dan deze films op Netflix

Het DCEU is prima vertegenwoordigd op Netflix.

Ben je fan van DC Comics? Dan kan je goed terecht bij Netflix, dat in zijn aanbod heel wat DC-content heeft. Vandaag zetten we vijf van de films op een rij.

Shazam! (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Djimon Hounsou, Mark Strong
We hebben allemaal een superheld in ons. Het vereist alleen wat magie om het eruit te halen. In het geval van Billy Batson (Angel), kan dat door één woord te roepen: Shazam! Het 14 jarige pleegkind kan daardoor met behulp van een oude tovenaar in de volwassen Superheld Shazam (Levi) veranderen. Van binnen is hij nog een kind, maar van buiten heeft Shazam een gespierd, goddelijk lichaam. Shazam komt tot leven in deze volwassen versie van zichzelf door te doen wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee maken! Kan hij vliegen? Heeft hij röntgenogen? Kan hij bliksem uit zijn handen laten schieten? Kan hij zijn proefwerken op school overslaan? Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel moeten beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden beheerst door Dr. Thaddeus Sivana (Strong).

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg
Uit angst voor het handelen van een god-achtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City's eigen formidabele en krachtige burgerwacht het tegen Metropolis' meest vereerde redder op. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held het nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar dan ooit tevoren brengt.

Batman Begins (2005)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes
De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...

Suicide Squad (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Ayer | Cast: Will Smith, Jaime FitzSimons, Ike Barinholtz, Margot Robbie
Suicide Squad volgt op de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice en speelt zich af in een wereld zonder Superman, waarin de regering probeert te bepalen hoe het om moet gaan met de eventuele komst van een buitenaards wezen met snode plannen. De meedogenloze inlichtenofficier Amanda Waller (Viola Davis) biedt aan om de ergste criminelen van de samenleving te rekruteren: de criminelen met dodelijke vaardigheden en bovenmenselijke krachten. Haar eerste doelwit: de bezeten archeoloog June Moone/Enchantress (Cara Delevigne). Als Midway City bedreigd wordt door een krachtige mythische vijand, krijgt Wallers plan groen licht. Ze sluit een deal met het complete team van gevangenen: Deadshot (Will Smith) krijgt zijn rechten terug, Harley (Margot Robbie) uit haar kooi bevrijd, Diablo (Jay Hernandez) stapt uit zijn brandveilige cel, Boomerang (Jai Courtney) en Slipknot (Adam Beach) krijgen de wapens waar ze hun naam aan ontlenen terug en Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) komt uit het moeras. De enige voorwaarde is deze: Gehoorzaam of ga dood. Dit wordt strikt gehandhaafd door leider Rick Flag (Joel Kinneman), de samoerai Katana (Karen Fukuhara) en natuurlijk de explosieve apparaten - ontwikkeld door Wayne Enterprises - die in hun nek zitten. De aankomst van de getatoeëerde megacrimineel The Joker (Jared Leto) uit Gotham City zou de missie echter kunnen verdoemen, dankzij zijn plan om herenigd te worden met zijn ware liefde, Harley.

Man of Steel (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane
De op de planeet Krypton geboren Kal-El wordt op jonge leeftijd door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd. Op de aarde wordt Kal-El geadopteerd door Jonathan en Martha Kent en neemt daarbij een nieuwe naam aan, Clark Kent. Naarmate Clark ouder wordt, komt hij tot de ontdekking dat hij superkrachten heeft. Wanneer de aarde vervolgens bedreigd wordt door een buitenaards ras, wat later zijn eigen ras blijkt te zijn, besluit Clark om zijn superkrachten te gebruiken om de aarde te beschermen. Om zichzelf en zijn omgeving te beschermen doet hij dit onder een nieuwe identiteit genaamd Superman

NieuwsFilm

meest populair