Grote blockbuster zal wereldpremière kennen tijdens Cannes filmfestival

Grote blockbuster zal wereldpremière kennen tijdens Cannes filmfestival

Dune, Black Widow, Space Jam: A New Legacy of misschien zelfs Eternals?

Het beroemde Cannes filmfestival gaat dit jaar gewoon door. Volgens de directeur, Thierry Frémaux, wordt het ook een uiterst mooie editie, aangezien de kans zeer groot is dat er een 'megablockbuster' vertoont zal worden.

Zo zegt Frémaux: ''We hebben enkele prachtige Amerikaanse films gezien en dat zal weerspiegeld zijn in de selectie. Een van de studio's heeft ons een geweldig voorstel gedaan voor een planetaire blockbuster die alle festivalgangers zeker zal bevallen!''

Maar welke blockbuster
Helaas laat hij niet weten over welke film het gaat. 'Planetaire blockbuster' doet denken aan Denis Villeneuve's Dune, die volgens de geruchten in première zou gaan tijdens het filmfestival van Venetië in september, maar mogelijk zou de film dus al begin juli in Cannes zijn wereldpremière kennen.

Andere opties zijn zomerblockbusters als Black Widow en Space Jam: A New Legacy, die beiden in juli verschijnen. De wildste gok lijkt Eternals, de Marvel-film van Nomadland-Oscarwinnares Chloé Zhao.

Meer bezoekers
Ondanks het feit dat er nog de nodige coronamaatregelen zullen gelden, kondigt Frémaux meer vertoningen aan, dankzij grote openlucht ruimtes en een nieuwe bioscoop in Cannes met twaalf zalen. Op die manier wil de organisatie bezoekers meer kansen geven om films te zien en dat op een gastvrije en comfortabele manier.

NieuwsFilm

meest populair