'Man of Steel' moest zich afspelen in de wereld van 'The Dark Knight' en Matthias Schoenaerts werd bijna Batman

'Man of Steel' moest zich afspelen in de wereld van 'The Dark Knight' en Matthias Schoenaerts werd bijna Batman

Dat is pas interessant nieuws!

Man of Steel was ooit bedoeld als onderdeel van de Batman-wereld van Christopher Nolan. Zoiets schemerde natuurlijk al door, gezien de bemoeienis van Nolan met de Superman-film van regisseur Zack Snyder.

Snyder bevestigde tijdens de Happy Sad Confused-podcast dat het idee was om de film zich af te laten spelen in het NolanVerse. Dat verklaart ook meteen waarom de trailers voor die eerste DCEU-film ongeveer hetzelfde voelden als de Dark Knight-films.

Een tijdje gepland
Het idee was enige tijd om de films zich af te laten spelen in een gedeeld universum. "Dat is zeker iets waar we het over hebben gehad," vertelde Snyder tijdens een aflevering van de podcast van Josh Horowitz.

Als dat was gebeurd, dan hadden we gezien hoe Superman zou moeten omgaan met de Batman van John 'Robin' Blake, een agent die aan het einde van The Dark Knight Rises de nieuwe Batman wordt. "We zouden Joseph [Gordon-Levitt] gecast hebben en dat was cool geweest." Maar Snyder begrijpt goed waarom het NolanVerse op zichzelf is blijven staan, want zo blijven de films onaangetast.

Overigens overwoog Snyder even om, als Ben Affleck niet zou tekenen voor de rol van Batman. acteur Matthias Schoenaerts te casten als Batman. "Ik had het er vaak met hem over, maar hij deed het pak nooit aan. Ik maakte wel schetsen van hema sl Batman, maar Ben [Affleck] wilde en dat maakte het onmogelijk."

NieuwsFilm

meest populair