5 intense dramafilms die je nu op Netflix kan kijken

We zetten vijf dramafilms die je op Netflix kan streamen een rij.

Vandaag duiken we in de dramafilms die je op Netflix kan streamen. We zetten er vandaag vijf voor je op een rij.

The Dig (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Simon Stone | Cast: Ralph Fiennes, Danny Webb, Carey Mulligan
Net voor de Tweede Wereldoorlog losbarst huurt de welgestelde weduwe Edith Pretty de amateurarcheoloog Basil Brown in. Hij krijgt de opdracht opgravingen uit te voeren op haar landgoed in Sutton Hoo. Ze doen een historische ontdekking die verband houdt met het verleden van Engeland‎.

The Doors (1991)
Bekijk de afbeeldingRegie: Oliver Stone | Cast: Kathleen Quinlan, Michael Wincott, Michael Madsen, Josh Evans
Het levensverhaal van popzanger Jim Morrison, leider en zanger van de band The Doors, razend populair in de jaren '60 en '70.

Hacksaw Ridge (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Richard Pyros, Jacob Warner, Milo Gibson
Het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico's die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Clear and Present Danger (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Phillip Noyce | Cast: Harrison Ford, Willem Dafoe, Anne Archer, Joaquim de Almeida
Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Rayn hem als een van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Al snel blijkt dat deze machtige Amerikaanse zakenman duistere connecties onderhield met Columbiaanse drugskartels.

Prisoners (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Denis Villeneuve | Cast: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello
Prisoners gaat om een timmerman (Jackman), wiens dochter en haar beste vriendin worden ontvoerd. Als het de politie niet lukt om hen te vinden, neemt hij het recht in eigen handen. Tijdens zijn zoektocht komt hij lijnrecht tegenover een detective (Gyllenhaal) te staan, die de zaak koste wat het kost op wil lossen.

NieuwsFilm

meest populair