Hybride release 'Cruella': Een succes of toch niet?

De kijkcijfers van de film vallen toch best tegen.

Jim Pedd 3 juni 2021 08:31 in Algemeen
De hybride release van Cruella lijkt ertoe geleid te hebben dat zowel de box office als de streamingkijkers niet zo goed zijn als Disney wellicht gehoopt zou hebben. De film werd minder bekeken dan Mulan in zijn eerste dagen.

Cruella is een van de films die deze bioscoopzomer lanceerde, samen met A Quiet Place Part II. Aan de box office opende de film met een verdienste van 26,5 miljoen dollar in de Verenigde Staten, wat te maken lijkt te hebben met de hybride release. A Quiet Place Part II was goed voor het dubbele.

Hybride release
Cruella ging niet alleen in de bioscoop in première, maar was tegelijk ook te zien op Disney+. Daar kunnen kijkers de film voor 20,99 euro streamen.

Deadline schrijft nu dat Cruella door zo'n 686.000 Amerikaanse huishoudens bekeken werd afgelopen weekend. Dat is 39 procent minder dan Mulan, dat 1,12 miljoen streams trok in zijn eerste weekend.

Voor Disney+ betekent dit dat Cruella zo'n 20,75 miljoen dollar opbracht in de Verenigde Staten. Een prima bedrag, maar de film blijkt dus op beide platformen niet gigantisch goed te scoren.

Natuurlijk is Disney het meest geïnteresseerd in de prestaties op Disney+, want die opbrengst vloeit direct naar de streamingdienst.

NieuwsFilm