'Birds Of Prey' wordt een flop genoemd, maar is dit terecht?

'Birds Of Prey' wordt een flop genoemd, maar is dit terecht?

Want het budget werd verdubbeld terugverdiend...

Met een gemiddelde critici- én publieksscore van 78% en een wereldwijde box-office van $250 miljoen dollar tegenover een budget van $100 miljoen dollar kan Birds Of Prey: And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn als een behoorlijke mislukking worden beschouwd. Wacht... Huh?

Oké, er was ook commentaar, maar waarom wordt de film van Cathy Yan door studio Warner Bros. dan toch als een flop bestempeld? Een rapport van VARIETY dook er wat dieper in.

Teleurstellend openingsweekend
Ten eerste viel het openingsweekend veel lager uit dan men gehoopt en vooral verwacht had ($33 miljoen dollar ten opzichte van $45 miljoen dollar).

Teruglopende kaartverkoop
In het tweede bioscoopweekend daalde de kaartverkoop met 50%. Dit is aanzienlijk minder erg dan bij bijvoorbeeld Batman v Superman (69%) of Suicide Squad (67%), maar door dat eerder genoemde openingsweekend waren de uiteindelijke statistieken slechter.

Titel en beperkte rating
Volgens het artikel was één van de grootste fouten om de film Birds Of Prey te noemen, in plaats van Margot Robbie's Harley Quinn meer naar voren te brengen. Het publiek is gewoon minder bekend met namen als The Huntress en Black Canary.

Een ander probleem was de R-rating, een primeur voor het zogenaamde DC Extended Universe. Die beoordeling maakt het moeilijker om een ​​breder publiek te bereiken en verbiedt het zelfs om de film in China uit te brengen, een grote bron van inkomsten.

Vrouwen in de hoofdrol
De recente reboots van Ghostbusters (2016) en Charlie's Angels (2019) hebben het taboe veroorzaakt dat films met enkel vrouwen in de hoofdrol bij voorbaat gedoemd zijn te falen, waardoor er al met een negatief oog naar Birds Of Prey werd gekeken.

Regisseuse Yan zegt er zelf over: "Als je op zijn minst geen half miljard aantikt, wordt er heel snel gezegd 'Zie je wel, de wereld is er nog niet klaar voor', waardoor we eigenlijk al met een achterstand de wedstrijd in gingen".

NieuwsFilm

meest populair