Eerste recensies 'The Hitman's Wife's Bodyguard': Lof en afkeer

Love it or hate it...

Het duurt nu echt niet lang meer voordat we van The Hitman's Wife's Bodyguard kunnen gaan genieten, Alhoewel, genieten? Als we de critici moeten geloven, worden de verwachtingen niet waargemaakt. Een overzichtje:

ScreenRant: Over het algemeen is het een prima voortzetting van de franchise, die Reynolds en Jackson terugbrengt voor een nieuwe actiekomedie, deze keer enigszins fris gemaakt door de toevoeging van Hayek in een hoofdrol.

THR: Het scenario toont geen enkele interesse in hoe geloofwaardige personages, zelfs cartoonachtig overdreven komische personages, zich echt zouden kunnen gedragen onder omstandigheden als deze, wat niet zo erg zou zijn als de film grappiger was. Deze acteurs verdienen veel beter, en hun fans ook.

Collider: Het doel is niet om je favoriete film te zijn of zelfs maar een film die je je vijf minuten nadat je hem hebt gezien kunt herinneren. Je betaalt je geld, je wordt 99 minuten vermaakt en dan vertrek je. Het is kortstondig, maar dat is niet per se een slechte zaak.

The Wrap: "Dit is een komedie met niet één legitieme lach, en een actiefilm waarin auto's blijven ontploffen terwijl de A-listers tegen elkaar schreeuwen, alsof dat inherent amusant of vermakelijk moet zijn.

FreshFiction TV: Het vervolg doet het verwachte, het recyclen van grappen van het origineel en het terugbrengen van de omstreden persoonlijkheden. Toch is het nieuwe materiaal een matte poging om alle oneerbiedige magie van zijn voorganger te reproduceren, resulterend in een vreugdeloze sleur waarbij het publiek de interesse van de acteurs van scène tot scène kan zien afnemen.

Variety: Dus is het leuk? Soms is het dat; soms is het vermoeiend. Laten we het allemaal leuk noemen. Maar een film als deze, op zijn triviaal losgeslagen en onverantwoordelijke manier, voelt op momenten als een culturele marker.

AV-Club: Net als in de eerste film wil dit vervolg het van twee kanten belichten, door ons antihelden te geven die meedogenloze moord als een lachertje beschouwen, terwijl ze ook verwachten dat we twee dingen geven over hun vruchtbaarheidsproblemen. Het is knuffelig nihilisme.

ComicBook: Met drie even charmante leads is het moeilijk om ze niet graag in elkaars kruisvuur te zien belanden, zowel letterlijk als figuurlijk. De licht gewijzigde dynamiek gecreëerd door Hayek verheft het materiaal van zijn voorganger , terwijl de kortere speelduur ook meer urgentie toevoegt aan de algehele ervaring. Zelfs met die verbeteringen lijdt de film aan een identiteitscrisis: het houdt zowel de humor als de actie tegen om een ​​ervaring te creëren die schijnbaar meer gegrond wil zijn, maar dat eigenlijk nooit hoeft te zijn.

Slash Film: Het biedt meer van hetzelfde terwijl het een laag tempo heeft en geschreeuw en godslastering vervangt in de plaats van echte humor. Hoewel het nog steeds heel glad en zelfvoldaan is, worden er te weinig geleverd.

Oei!
De eerste reeks recensies zien er dus niet goed uit voor de sequel en ook de voorlopige 'Rotten Tomatoes'-score van 23% biedt weinig hoop.

Met de terugkeer van regisseur Patrick Hughes leek een evenaring van het origineel in de maak. Of dreigt er verlies voor Ryan Reynolds nadat hij met het succes van Deadpool (2016) iets kieskeuriger werd in zijn projecten?

NieuwsFilm

meest populair