'Jurassic World: Dominion' gaat een vorige film opnieuw vertellen

Alleen vanuit een ander perspectief...

Colin Trevorrow, de regisseur van het hoog geanticipeerde Jurassic World: Dominion en de korte film Battle At Big Rock uit 2019, heeft weer wat details gedeeld over hoe de gebeurtenissen uit laatstgenoemde opnieuw zullen worden vertoond in eerstgenoemde.

Battle At Big Rock speelde zich af na de chaos uit Fallen Kingdom (2018) waarbij dinosaurussen werden losgelaten in Noord-Amerika en geeft het publiek een voorproefje van hoe de wereld eraan toe is.

Te zien is hoe een familie kampeert bij Big Rock National park als hun camper wordt aangevallen door een Allosaurus. Het filmpje kwam in september 2019 online waar het inmiddels 8,7 miljoen views heeft weten te scoren.

Dit alles is de opzet naar Dominion. Uiteraard gaan we verder met de avonturen van Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, maar tevens zal er een parallelle verhaallijn lopen rondom oudgedienden Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum. Deze verhaallijnen moeten uiteindelijk samenkomen voor een climax die de franchise nog nooit eerder heeft gezien.

Stiekem klinkt het steeds interessanter
In een exclusief interview met SCREENRANT vertelt Trevorrow hoe de fragmenten uit Battle At Big Rock worden hergebruikt vanuit andere perspectieven en het zo de bedoeling is om een compilatie te krijgen van allerlei situaties, opgenomen door normale mensen met hun mobiele telefoons.

Zo krijgen we de aanval op de familie in de camper nogmaals te zien, maar dit keer gefilmd door een buurman verderop in zijn auto. Dit wordt duidelijk in de te verschijnen IMAX-trailer.

En wat te denken van het kleine meisje achtervolgd door Gallimimussen, de Stegosaurus die opdoemt in een dashcam, bruidsduiven die gegrepen worden door Pterodactyls of de witte haai die uit het water springt om een zeehond te grijpen om vervolgens zelf te worden opgeslokt door de Mosasaurus...

NieuwsFilm

meest populair