Algemeen

'Jurassic World: Dominion' gaat een vorige film opnieuw vertellen

Alleen vanuit een ander perspectief...

door Arjen Rooseboom om 18:20 in Algemeen
Colin Trevorrow, de regisseur van het hoog geanticipeerde Jurassic World: Dominion en de korte film Battle At Big Rock uit 2019, heeft weer wat details gedeeld over hoe de gebeurtenissen uit laatstgenoemde opnieuw zullen worden vertoond in eerstgenoemde.

Battle At Big Rock speelde zich af na de chaos uit Fallen Kingdom (2018) waarbij dinosaurussen werden losgelaten in Noord-Amerika en geeft het publiek een voorproefje van hoe de wereld eraan toe is.

Te zien is hoe een familie kampeert bij Big Rock National park als hun camper wordt aangevallen door een Allosaurus. Het filmpje kwam in september 2019 online waar het inmiddels 8,7 miljoen views heeft weten te scoren.

Dit alles is de opzet naar Dominion. Uiteraard gaan we verder met de avonturen van Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, maar tevens zal er een parallelle verhaallijn lopen rondom oudgedienden Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum. Deze verhaallijnen moeten uiteindelijk samenkomen voor een climax die de franchise nog nooit eerder heeft gezien.

Stiekem klinkt het steeds interessanter
In een exclusief interview met SCREENRANT vertelt Trevorrow hoe de fragmenten uit Battle At Big Rock worden hergebruikt vanuit andere perspectieven en het zo de bedoeling is om een compilatie te krijgen van allerlei situaties, opgenomen door normale mensen met hun mobiele telefoons.

Zo krijgen we de aanval op de familie in de camper nogmaals te zien, maar dit keer gefilmd door een buurman verderop in zijn auto. Dit wordt duidelijk in de te verschijnen IMAX-trailer.

En wat te denken van het kleine meisje achtervolgd door Gallimimussen, de Stegosaurus die opdoemt in een dashcam, bruidsduiven die gegrepen worden door Pterodactyls of de witte haai die uit het water springt om een zeehond te grijpen om vervolgens zelf te worden opgeslokt door de Mosasaurus...

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Die vent kan z'n mond ook gewoon niet houden. Die film duurt nog een jaar en hij zit nu al de hoe en wat te vertellen. Mensen geven zoveel weg.

Dat gezegd hebbende, ik heb het niet met hem. Als er nou een ander label op was geplakt, prima, maar geen Jurassic Park (ook al heet het World).

Michael Crichton draait zich meerdere vervolgfilms om in zijn laatste rustplaats.

Sunspot

Avatar

Kan zeker interessant zijn, kan je met meerdere films doen juist, ipv van een remake.

Oude karakters kun je verjongen, hoeft ook niet lang in beeld te zijn, mocht het nodig zijn.

ntt

Avatar

Groter is niet altijd beter!! Ik hou het wel bij deel 1 en Lost world.
Maar ieder zijn eigen smaak

Fluffer

Avatar

Zoals verwacht , dagelijkse updates over een film die pas binnen een jaar uitkomt zodat je er tegen die tijd helemaal geen zin meer in hebt .

don lukas

Avatar

Dat laatste was me te veel. On origineel.

Robbepost

Avatar

Coola is hyping.......

Pascal08

Avatar

Maar komt er wel Coca Cola in beeld zodat de balans weer terug is in ons universum sinds deze is verstoord door Ronaldo de man der mannen.

Rich Art

Avatar

Ik had al wel meer shorts verwacht trouwens...

Beyonder

Avatar

Geen inspiratie meer. Veel van hetzelfde met al die remakes en cuts

ClintWestwood

Avatar

De vorige Jurassic film was niks aan hopelijk is deze betere.

Wesley33m

Avatar

Dankzij meneer Trevorrow de hele film nu alvast "gezien". Wat een drol ???? Desondanks, laat maar komen, zin in!

Goku32

Avatar

Poeh en waarom moeten we dat allemaal weer gaan zien, ik wil een hele nieuwe film zien. Ik wil geen beelden zien van een andere uithoek. Dat slaat nergens op. Maar deze film word niet zo goed denk ik als de eerste Jurrasic park film

NieuwsFilm

meest populair