Gehate twist in 'Iron Man 3' met de Mandarin wel geliefd bij Marvel

Gehate twist in 'Iron Man 3' met de Mandarin wel geliefd bij Marvel

De controversiële twist met Trevor Slattery.

De Marvel-film Iron Man 3 startte redelijk duister met de introductie van de Mandarin. Het personage van Ben Kingsley blijkt een levensgevaarlijke terrorist tot het moment dat duidelijk wordt dat hij helemaal niet de grote Marvel-schurk is, maar... de Britse acteur Trevor Slattery.

En van die twist van regisseur en co-schrijver Shane Black is niet iedereen gecharmeerd. Er was na de release veel commentaar en Marvel Studios nam het commentaar serieus met de korte film All Hail the King waarin werd bevestigd dat de échte Mandarin wel zeker bestaat in het MCU.

Kevin Feige houdt van de twist
In gesprek met Rotten Tomatoes liet Marvel Studios-baas Kevin Feige weten dat ze de twist nog altijd steunen. Ze houden zelfs van de onverwachte onthulling. Feige wilde de Mandarin overigens al snel onthullen. Hij dacht er al over na sinds de eerste film in de reeks, Iron Man uit 2008.

"We hebben het erover gehad over wanneer we het personage naar het scherm konden gaan brengen. We wilden het alleen doen als we het gevoel hadden dat we echt de complexiteit van het personage konden laten zien," aldus Feige. "Dit konden we eerlijk gezegd niet doen in een Iron Man-film. Een Iron Man-film gaat over Iron Man, een Iron Man-film gaat over Tony Stark."

"Dus toen bedacht Shane Black deze leuke twist, waar we tot op de dag van vandaag van houden. Het bleek Trevor Slattery te zijn. Dat die versie niet echt was, betekende niet dat er geen leider is van de Ten Rings-organisatie, en dat is wie we ontmoeten in Shang-Chi."

In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings speelt acteur Tony Leung de schurk Wenwu, ofwel The Mandarin. Te zien vanaf begin september.



NieuwsFilm

meest populair