James Gunn legt uit waarom Joker niet in zijn 'The Suicide Squad' zit

James Gunn legt uit waarom Joker niet in zijn 'The Suicide Squad' zit

Ook laat hij zich uit over het 'DC vs Marvel'-debat.

James Gunn is zijn nieuwe film, The Suicide Squad, volop aan het promoten. Gisteren werd nog een IMAX poster vrijgegeven, waarop voor het eerst het hele team te zien is. De regisseur zelf laat zich nu ook opnieuw uit over zijn film, wat we kunnen verwachten en hoe het is om voor DC te werken.

Gunn maakte namelijk al eerst de twee Guardians of the Galaxy-films voor Marvel. Heel even leek het erop dat hij niet terug zou keren voor het derde deel, aangezien hij ontslagen werd. Dit werd uiteindelijk wel teruggedraaid, maar in de tussen tijd had hij al getekend voor een DC-project naar keuze. Hij koos dus zelf voor The Suicide Squad.

Team
Ondanks het feit dat enkele bekende gezichten van David Ayer's Suicide Squad uit 2016 terugkeren, zoals Viola Davis' Amanda Waller, Margot Robbie's Harley Quinn en Joel Kinnaman's Rick Flag, zal Jared Leto niet opnieuw te zien zijn als de Joker.

Sommige fans hopen toch nog stiekem dat hij opduikt in de film, maar Gunn zegt dat ze dat wel kunnen vergeten: ''Joker zit niet in de film. Ik zie daar niet echt het nut van in. Ik weet niet waarom hij in de film zou moeten zitten, aangezien hij niet past in het verhaal''.

Marvel vs DC
Enkele dagen geleden liet de regisseur zich ook nog negatief uit over de superheldenfilms, die volgens Gunn vandaag de dag behoorlijk saai zijn. Toen noemde hij nog geen specifieke namen, maar het lijkt er nu op dat hij het over Marvel had, aangezien hij de films van DC prijst.

Volgens hem komt DC met de nodige verschillende projecten en brengen ze meer variatie: ''Ik denk dat ze het erg goed doen. In dit geval verschillen ze ook van Marvel. Sommige Marvel-regisseurs, zoals Peyton Reed (Ant-Man), Jon Favreau (Iron-Man) en Taika Waititi (Thor: Ragnarok), komen wel met nieuwe verhalen, maar het is niet zo verschillend als bijvoorbeeld Shazam! en Suicide Squad''.

''Ik denk dat de mensen bij Warner Bros. echt interesse hebben in het creëren van nieuwe werelden. Ze willen elke keer weer iets unieks brengen. Alles kan daar gebeuren!''

NieuwsFilm

meest populair