'Black Widow' levert meer in dan welke Marvel-film dan ook in haar tweede weekend

'Black Widow' levert meer in dan welke Marvel-film dan ook in haar tweede weekend

Heel lekker doet die box office het eigenlijk niet.

Nog nooit leverde een Marvel-film zoveel geld in als Black Widow in zijn tweede weekend aan de box office. Die ontwikkeling is moeilijk te duiden, met name omdat de box office nog altijd niet hersteld is van de grote klap die hij kreeg door het coronavirus.

Black Widow is de allereerste film die gemaakt wordt binnen Phase 4 van Marvel Studios en was afgelopen weekend na meerdere malen uitstel dan eindelijk te zien. Iedereen wist vooraf al dat de film niet de cijfers zou noteren die we normaal verwachten van een Marvel-film, maar tegelijk was het wel de verwachting dat men heel wat mensen naar de bioscoop zou trekken.

Prima start
In de Verenigde Staten werd dat in elk geval bevestigd met een openingsweekend van 80 miljoen dollar. Bovendien bleek Black Widow het snelst bij de mijlpaal van 100 miljoen dollar in de VS te komen van alle films sinds de pandemie begonnen is.

In het tweede weekend werd verwacht dat Black Widow wederom bovenaan de box office zou staan. Maar de film leverde maar liefst 67 procent in en bracht 26,25 miljoen dollar op. Daarmee staat de film nu al op de tweede plek, na Space Jam: A New Legacy, dat veel beter scoorde dan verwacht met een verdienste van 31,65 miljoen dollar.

Maar niemand had deze grote klap direct verwacht. Black Widow deed het hiermee zelfs slechter dan Ant-Man and the Wasp, dat in 2018 62 procent inleverde in zijn tweede week.

Ten dele zal dit komen doordat de film ook op Disney+ uitkwam, waar de productie 60 miljoen dollar opbracht in zijn eerste weekend. Dat was een succes en de kans is groot dat dit heeft bijgedragen aan de tegenvallende box office in het tweede weekend. Tegelijk worstelen blockbusters in de pandemie wel meer met het vasthouden van z'n opbrengst.

NieuwsFilm

meest populair