'Shang-Chi' is net als 'Avengers: Endgame' volgens deze Marvel-acteur

'Shang-Chi' is net als 'Avengers: Endgame' volgens deze Marvel-acteur

Benedict Wong noemt Shang-Chi een Avengers: Endgame.

Marvel-acteur Benedict Wong noemt de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings het Avengers: Endgame voor de Aziatische sterren van de filmstudio.

Nu Black Widow in de bioscoop draait, wenden langzaamaan meer mensen zich richting deze film, die de volgende op de releaselijst is. Na decennia waarin men geprobeerd heeft de film gemaakt te krijgen, lukte dat toen David Callaham aan boord kwam in 2018 en het script schreef.

Aziatische Avengers?
De cast bestaat voor een groot deel uit Aziatische acteurs. Niet gek ook, aangezien de hoofdpersoon van Aziatische afkomst is en de mythologie rond Shang-Chi geworteld is in Aziatische cultuur.

Gek is het dus niet dat Benedict Wong het een beetje het Avengers: Endgame voor Aziatische acteurs in het Marvel-universum noemde. Hij grapte over de 'Avengers Assemble'-zin van Captain America in Endgame:

"Het is Asians Assemble. Om Tony Leung, Awkwafina, Ronny Chieng, Meng'er [Zhang] en Fala Chen aan boord te hebben, voelt heel, heel opwindend. Ik heb de trailer vele, vele malen gezien en ik ben echt enorm opgewonden," aldus Wong.

Zijn Marvel-personage, dat ook Wong heet, zit ook in de film. Die draait in september overigens in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair