Celebrity

Zo rijk is 'Iron Man'-acteur Robert Downey jr.

De Marvel-acteur zwemt in het geld.

door FilmTotaal om 19:26 in Celebrity
We keken afgelopen periode al naar hoe rijk onder meer Tom Cruise, George Lucas en Scarlett Johansson zijn en dit keer werpen we een vluchtige blik op het vermogen van Iron Man-acteur Robert Downey jr. De acteur wist de afgelopen jaar stinkend rijk te worden door zijn aandeel in het Marvel Cinematic Universe.

Downey jr. is een acteur met twee levens. In het begin van zijn carrière was hij een van de grootste talenten met aandelen in films als Chaplin (1992) en Natural Born Killers (1994), maar zoals meerdere generatiegenoten zette hij alles op het spel door een wild leven te leiden vol drank en drugs.

Na de mindere periode keer de acteur terug in de huid van Tony Stark in Iron Man (2008). Ook speelde hij Sherlock Holmes in de films van Guy Ritchie. De meeste miljoenen haalde hij echter op met zijn aandeel in het MCU. Hij was in zo'n tien films te zien, inclusief de cameo's.

Enorm vermogen dankzij Marvel
Vooral de afgelopen jaren heeft Downey jr. veel verdiend aan zijn Marvel-rol. Voor Iron Man ontving hij naar verluidt "slechts" een half miljoen, voor The Avengers was het al zo'n 50 miljoen en Avengers: Endgame zou de acteur 75 miljoen dollar hebben opgeleverd.

Ondertussen zou Downey jr. een vermogen hebben van zo'n $300 miljoen dollar waarvan zo'n $50 miljoen is geïnvesteerd in onroerend goed.

NieuwsFilm

meest populair