'Avengers: Endgame'-regisseurs komen met een nieuwe comicfranchise

'Avengers: Endgame'-regisseurs komen met een nieuwe comicfranchise

En ze hebben Daniel Casey ingehuurd om 'm te schrijven.

Je kan een filmmaker uit een gedeeld universum halen, maar het gedeeld universum niet uit de filmmaker. Dat blijkt wel als je kijkt naar Joe en Anthony Russo, die met Avengers: Endgame een megahit boekten.

De twee werken sinds hun Marvel-tijd zo'n beetje voorbij is aan nieuwe werelden. Zo bouwen ze de Extraction-franchise voor Netflix uit en ontwikkelen ze meerdere films rond The Gray Man. En nu werken ze ook nog eens aan een heel multimedia-rijk.

Battle of the Planets
Daniel Casey, die meeschreef aan Fast & Furious 9, is door de Russo's ingehuurd om de franchise uit te helpen bouwen.

De gebroeders Russo kochten in de zomer van 2019 de rechten op de franchise. Sinds die zomer is er niets meer bekend gemaakt. Nu horen we dat Casey een rol krijgt en dat bedenker Tatsunoko ook meewerkt om de franchise uit te ontwikkelen tot zowel live-action als animatiefilms, evenals televisieseries.

Battle of the Planets volgt vijf weeskinderen die opgeleid worden om een elitesquad te vormen: de G-Force. Ze moeten de Aarde beschermen tegen een hele rits intergalactische bedreigingen. De serie was eerst tussen 1978 en 1980 te zien en bracht anime voor het eerst naar een hele generatie kinderen.

Het is niet bekend waar Battle of the Planets te zien moet zijn.

NieuwsFilm

meest populair