Blumhouse-baas neemt het op voor Scarlett Johansson rondom rechtszaak tegen Disney

Blumhouse-baas neemt het op voor Scarlett Johansson rondom rechtszaak tegen Disney

Jason Blum noemt de actrice dapper.

Iedereen die een beetje filmnieuws volgt, weet nu wel dat actrice Scarlett Johansson een aanklacht tegen Walt Disney heeft ingediend. Zij vindt dat ze inkomsten misloopt door de release van Black Widow op Disney+. Het Huis van de Muis is het daar niet mee eens, maar Blumhouse-hoofd Jaon Blum komt nu voor Johansson op.

Blumhouse bestaat pas sinds het jaar 2000, maar is nu al een grote en geliefde studio. Voornamelijk bekend in het horrorgenre, wist Blumhouse hoge ogen te gooien met films als o.a. Get Out, Halloween en The Invisble Man. Johansson zal dus blij zijn met de steun van zo'n grote naam.

Reactie
Zo zei Jason Blum recentelijk: ''Wat Scarlett Johansson doet, is echt heel erg moeilijk en dapper. Ze doet dit niet alleen voor zichzelf, maar ze neemt het op voor alle artiesten''.

Nadat Johansson Disney aanklaagde, deed ook het gerucht de ronde dat de met een Oscar bekroonde Emma Stone dit voorbeeld wil volgen i.v.m. de release van Cruella.

Gerard Butler leek eveneens geïnspireerd. Hij spant namelijk nu een rechtszaak aan over misgelopen royalty's voor Olympus Has Fallen. Blum denkt dat het hier niet bij zal blijven.

Meer rechtszaken
Hij voorspelt namelijk dat er nu nog veel meer gelijkaardige rechtszaken zullen volgen, van acteurs wiens films geen exclusieve of zelfs helemaal geen bioscooprelease kregen of zullen krijgen.

Zo eindigt Blum door te zeggen: ''Uiteindelijk gaat het er gewoon om dat ook in de streamingwereld de opbrengsten gelijk verdeeld zullen moeten worden. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien dit er in de filmsector de voorbije 50 jaar al zo aan toegaat''.

NieuwsFilm

meest populair