Hebben Disney en en Marvel Studios technologie gestolen?

Hebben Disney en en Marvel Studios technologie gestolen?

De studio's zouden digitale technieken gestolen hebben?

Net toen het er een beetje op begon te lijken dat het ergste voorbij was voor Disney met de rechtszaak die Scarlett Johansson aanspande, gaat de claim van een ander bedrijf richting The Mouse House door.

Het softwarebedrijf genaamd Rearden is ervan overtuigd dat zijn MOVA-technologie illegaal gebruikt is in verschillende high profile producties, zowel voor als na de overname van 20th Century Fox door Disney.

Technologie stelen
MOVA vangt de gezichtsuitdrukkingen van een acteur en vertaalt die naar digitale beelden. De technologie zou gebruikt zijn in Guardians of the Galaxy, de live-action Beauty and the Beast-remake en Deadpool.

Disney hoopte dat de zaak geseponeerd zou worden door te stellen dat Rearden niet kon bewijzen dat het financiële schade had ondervonden en dat niet te zien was of de CGI impact had op de box office, maar een rechter heeft in de Verenigde Staten besloten om de zaak door te laten gaan.

Het is natuurlijk heel erg de vraag waar de zaak heen zal gaan, maar het kan zomaar eens slecht eindigen voor Disney als de jury besluit aan de kant van Rearden te staan. Wordt vervolgd.

NieuwsFilm

meest populair