De 11 grootste onthullingen rond 'The Matrix: Resurrections'

De 11 grootste onthullingen rond 'The Matrix: Resurrections'

We vertellen je de belangrijkste 11 zaken uit de nieuwe The Matrix-trailer.

Gisteren kregen we dan eindelijk de eerste trailer van The Matrix Resurrections. De film ziet er behoorlijk interessant uit en de trailer onthult veel details.

We zetten in dit artikel de elf belangrijkste onthullingen voor je op een rij.

#1: Mensen als batterij
Tussen de dromen van Neo bevinden zich beelden van mensen die als batterij gebruikt worden, net als in de eerste trilogie. Het lijkt erop dat de overwinning van Neo weinig impact heeft gehad: de machines gebruiken mensen nog steeds als krachtbron. Maar nog interessanter is dat de trailer lijkt te onthullen dat de machines Neo opnieuw op lijken te bouwen. De schurken lijken The One dus teruggebracht te hebben:


Bekijk de afbeelding

#2: Toch Morpheus?
We zien in de trailer het personage van Yahya Abdul-Mateen II voorbij komen. Alle speculatie wijst erop dat de acteur een jongere versie van Morpheus speelt. Zijn kleine ronde zonnebril lijkt die theorie te onderstrepen.


Bekijk de afbeelding

#3: Neo en Trinity samen
In de trailer zien we ook beelden van Neo en Trinity samen. Zij lijken elkaar niet te kennen. Wellicht dat ze allebei in zekere zin gereset zijn door hun wederopstanding. De trailer legt nadruk op een handdruk tussen de twee, die belangrijk lijkt te zijn.


Bekijk de afbeelding

#4: Nieuw sociaal commentaar
Het sociaal commentaar is anders dan eerst. Neo wordt omringd door werkers die naar hun smartphones, tablets en andere apparaten kijken. Daarmee lijkt het erop dat de film nadruk legt op privacy, te sterk vertrouwen op technologie, het verlies van menselijk contact.


Bekijk de afbeelding

#5: Oude Neo?
Neo staart naar een spiegel en een heel andere figuur staart terug. Speelt Keanu Reeves wel de rol van Neo, of is hij iemand heel anders?


Bekijk de afbeelding

#6: Zoeken naar Trinity
Interessant is dat Yahya Abdul-Mateen II tegen Neo zegt dat "het enige wat er voor je toe doet nog altijd hier is". Duidt dat mogelijk op Neo die terugkeerde naar de Matrix om Trinity te zoeken in de simulatie?


Bekijk de afbeelding

#7: Machine City
Ons wordt ook een shot voorgeschoteld van Machine City, ook wel bekend als 01. We zien de grote krachtbronnen, allemaal aangedreven door menselijke batterijen, nog altijd in volle gang doorgaan. Wellicht dat de machines dus teruggekomen zijn op hun deal met Neo of een manier gevonden hebben om de wapenstilstand te verbreken.


Bekijk de afbeelding

#8: De echte wereld
Daarnaast komt ook een shot van een heel andere wereld voorbij. Ogenschijnlijk zien we nu het oppervlak van de wereld, en een verwoest San Francisco.


Bekijk de afbeelding

#9: Vroege dagen Morpheus
Mogelijk zien we ook beelden van het oorsprongsverhaal van Morpheus, de manier waarop hij uit de Matrix gehaald werd en terug in de realiteit kon stappen. Dan zou de film een tijdlus kunnen laten zien, waarbij Neo Morpheus bevrijdt, die Neo bevrijdt, die Morpheus bevrijdt en meer.


Bekijk de afbeelding

#10: Neo en Trinity samen
Neo en Trinity geven elkaar een handdruk, waarna een hele rits vijanden weggeblazen wordt. Het lijkt erop dat de twee samen sterker dan ooit zijn.


Bekijk de afbeelding

#11: De grote schurk?
Het lijkt erop dat we ook de grote schurk te zien krijgen, gespeeld door niemand minder dan Jonathan Groff. Hij zegt tegen Neo dat hij terug is "waar het allemaal begonnen is". Zou hij daarmee een van de grote schurken zijn?


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair