Algemeen

Disney is bizar dominant aan de box office dit weekend

De filmstudio verkocht 80 procent van de kaartjes dit weekend.

door Jim Pedd om 07:04 in Algemeen
Disney is elk jaar enorm succesvol met zijn films. Maar zo succesvol als dit jaar hebben we het nog niet gezien. Het blijkt dat DIsney bijna 80 procent van de box office in de Verenigde Staten in handen had afgelopen weekend.

Studio's hebben dit jaar heel verschillende strategie├źn gehad ten aanzien van filmreleases tijdens de pandemie. Warner Bros. geeft bijvoorbeeld al zijn films tegelijk vrij op HBO Max. Sony stelde de meeste films uit en Paramount Pictures verkocht ze aan streamingdiensten. Maar Disney zette een deel op Disney+ en een ander deel kwam gewoon uit in de bioscoop.

Tachtig procent
IndieWire meldt nu dat Disney maar liefst 80 procent van de Amerikaanse kaartverkoop in handen had in het weekend van 10 tot en met 12 september. Hoewel Disney maar drie films in de bioscoop had op dat moment, deed men het wel heel goed.

De nummer een van het weekend was Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, met een verdienste van 35,7 miljoen dollar. Dan staat Free Guy op de tweede plek (5,8 miljoen dollar) en Jungle Cruise op plek 5 met 2,4 miljoen dollar.

Zowel Warner Bros. als Universal Pictures scoorden ook in de top vijf: Malignant (nummer 3) en Candyman (nummer 4). Ondanks dat andere bedrijven ook films in de top tien hadden, domineerde vooral Disney in dit geval.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair