'Dune' en 'No Time to Die' wél en Marvel-films niet te zien in China

'Dune' en 'No Time to Die' wél en Marvel-films niet te zien in China

Voorlopig gaan de nieuwe MCU-films niet naar het Chinese doek.

Voor de coronacrisis leek het steeds beter te gaan met de Hollywoodfilms in China, maar de afgelopen periode komen zeker niet alle Amerikaanse blockbusters daar uit. Nu blijkt dat Dune en No Time to Die wel Chinese verschijningsdatums hebben gekregen.

Dit is in tegenstelling tot de twee grote reeds verschenen films van Marvel Studios. Zowel Black Widow als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings heeft nog geen plekje op de Chinese bioscoopkalender gekregen.

Dune en No Time to Die naar China
Nu wordt bekend dat Dune op 22 oktober in de Chinese bioscopen verschijnt, dezelfde dag als in de States. Een week later is het tijd voor de 25e Bond-film No Time to Die.

Een nadeel is dat Dune ondertussen wel in Taiwan en Hong Kong is verschenen, dus er zwerven vast snel Chinees ondertitelde illegale kopieën rond op de Chinese markt. Ook No Time to Die verschijnt een maand eerder in Taiwan en Hong Kong.

Een goede opbrengst is voor Dune belangrijk zodat Part Two gemaakt kan worden. No Time to Die kan uiteraard ook elke dollar of renminbi gebruiken. De film heeft bakken met geld gekost en het vele uitstel zou ook miljoenen hebben gekost.



NieuwsFilm

meest populair