'No Time to Die': Dit moet je weten over de nieuwe Bond-film

James Bond keert terug!

Jim Pedd 27 september 2021 11:29 in Featured
Na twee keer uitstel en anderhalf jaar langer wachten, is No Time to Die dan eindelijk in de bioscoop te zien. Vanaf 30 september kan je 'm zien, in veel bioscopen al om 00:07u. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de nieuwe Bond-film. Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers (maar niet te veel).

No Time to Die (2020)
Regie: Cary Fukunaga | Cast: Ana de Armas, Jeffrey Wright, Daniel Craig, Léa Seydoux
In de 25e James Bond-film 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Wat weten we van de schurk?
Duidelijk is dat acteur Rami Malek de rol van de schurk Safin speelt. Hij is een echte superschurk, iemand die volgens producent Barbara Broccoli "echt onder de huid van Bond" weet te kruipen. Hoe precies is niet zeker, al weten we wel dat hij direct te maken heeft met Madeleine Swan (Léa Seydoux). Het gerucht is dat Safin in werkelijkheid Dr. No is, wat onder meer voortkomt uit de look van diens handen. Julius No verloor zijn handen en die werden vervangen door bionische alternatieven.

In Bond's psyche duiken
In de nieuwe Bond-film leren we volgens Daniel Craig meer over wat Bond nou drijft. "Wat is er van hem geworden na vijf jaar pensioen? Hij is als een gewond dier dat worstelt met zijn rol als double-0. De wereld is veranderd, de regels zijn niet meer wat ze waren en spionage is een schimmiger spel geworden in dit tijdperk van asymmetrische oorlogsvoering."

Wie schreef de film?
Het script werd eerst geschreven door Neal Purvis en Robert Wade. Dat was voordat Danny Boyle tekende voor de regie, die samen met John Hodge het script onder handen nam. Maar in augustus 2018 stapte Boyle op wegens creatieve meningsverschillen. Het script van Purvis en Wade werd weer terug op tafel gelegd en bewerkt door Paul Haggis. En opgefleurd door Phoebe Waller-Bridge die wat meer humor moest toevoegen.

Twee records breken
De film duurt 163 minuten, dus twee uur en 43 minuten. Daarmee is de film 15 minuten langer dan Spectre, wat eerder de recordhouder was. Craig vestigde nog een record, want hij is de langst dienende Bond. Hij wist Roger Moore op 11 april 2019 te verslaan (het record toen stond op 4.527 dagen).

Billie Eilish
Elke Bond-film heeft zo zijn eigen themalied. Ditmaal is dat gemaakt door Billie Eilish. Benieuwd? Luister 'm hier:2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De film duurt 163 minuten, dus twee uur en 43 minuten. Daarmee is de film 15 minuten langer dan Spectre, wat eerder de recordhouder was.
Craig speelt zowel in de langste (No Time to Die) als in de korste Bond film. Dat is Quantum of Solace met een speelduur van 106 m (1u 46min).

Anyway. Het zal de rest wel een worst wezen, maar ik ga aanstaande zaterdag pas naar de IMAX voorstelling. Helaas kan ik niet wachten, maar ik zal wel moeten. Geduld is een schone zaak. Smiley face

Don.Hellywood

Avatar

Donderdag 30 september om 20:00 dan ein-de-lijk deze film zien in een dolby zaal. Mega veel zin in!

Safin zal niet Dr. No zijn is al bevestigd. Ben benieuwd of Nomi daadwerkelijk 007 wordt of toch 004.

Anyway thrilledddddd

NieuwsFilm

meest populair