Netflix onthult voor 't eerst zijn kijkcijfers: dit zijn de best bekeken films

Netflix onthult voor 't eerst zijn kijkcijfers: dit zijn de best bekeken films

Voor het eerst komt Netflix met een lijst kijkcijfers!

Tijdens de Code-conferentie onthulde Netflix co-CEO en Chief Content Officer Ted Sarandos een boel data over de best bekeken titels van de streamingdienst. Een vrij zeldzame zet, want Netflix houdt zijn kijkcijfers normaliter goeddeels geheim.

Sarandos sprak met Kara Swisher en deelde tijdens zijn presentatie kijkcijfers. Men onthulde exact hoeveel accounts gekeken hebben naar de tien meest bekeken films en meest bekeken series. Daarbij gaat het om het aantal accounts dat ten minste twee minuten gekeken heeft naar content gedurende de eerste 28 dagen dat deze op Netflix stond.

Goed bekeken
Het eerste seizoen van Bridgerton bleek de meest bekeken serie, met 82 miljoen accounts die keken, gevolgd door Lupin en The Witcher, elk met 76 miljoen accounts.

De best bekeken film is Extraction met 99 miljoen accounts. Dat wordt gevolgd door Bird Box met 89 miljoen accounts en dan is er nog Spenser Confidential met 85 miljoen accounts.

Op de tweede slide liet Netflix zien hoeveel uur naar films en series gekeken werd. Dat laat zien dat Bridgerton nog altijd bovenaan staat met een indrukwekkende 625 miljoen uur. De film die op de eerste plek staat als je naar deze statistiek kijkt is Bird Box met 282 miljoen uur. Hieronder de top tienen:


Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair