'Dune' blijkt een megahit op HBO Max

En scoort nog beter dan Zack Snyder's Justice League.

Jim Pedd 27 October 2021 07:20 in Algemeen
De kijkcijfers van Dune zijn erg goed. De film blijkt beter bekeken te worden op streamingdienst HBO Max dan de vorige grote hit op de streamingdienst, Zack Snyder's Justice League.

Het eerste deel van de verfilming van het boek Dune van regisseur Frank Herbert, draait sinds en paar weken in de bioscoop en is in de Verenigde Staten op HBO Max te zien. Daar blijkt de film het behoorlijk goed te doen.

Goede kijkcijfers
Volgens Samba TV werd Dune maar liefst door 1,9 miljoen Amerikaanse huishoudens bekeken in de eerste dagen na de release.

Dat is meer dan Zack Snyder's Justice League, dat door 1,8 miljoen huishoudens bekeken werd in zijn eerste paar dagen. Dat is nog net niet voldoende om helemaal bovenaan de toplijst op HBO Max te eindigen. Die eer is voor The Suicide Squad, met 2,8 miljoen huishoudens die keken in het eerste weekend.

Dune doet het naar tevredenheid van Warner Bros.; de film staat wereldwijd op dit moment op een box office van 223 miljoen dollar. Daarvan is 182,2 miljoen dollar afkomstig van buiten de Verenigde Staten. Het Amerikaanse openingsweekend was afgelopen weekend en bleek goed voor 41 miljoen dollar.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Allebei op hun eigen manier heerlijke films!

Master Of Films

Avatar

Ik hoop dat Dune: The Sisterhood nog in de tussentijd komt op HBO Max. Denis Villeneuve zou de pilot van die serie gaan regisseren. En verder zou Legendary willen dat Dune part 2 een exclusieve bioscooprelease gaat krijgen (en dat het dus niet tegelijkertijd op HBO Max terecht komt).

Robbepost

Avatar

^ ik hoop met je mee!

Thiver

Avatar

Mooi voor ze dat het HBO Max-plan uitpakt zoals gehoopt, maar als je het mij had gevraagd, zou ik hebben geopperd drie maanden te wachten met de digitale release en daarvoor met een langere versie zijn gekomen. Dat was tien jaar geleden dé methode om dvd's te verpatsen, dus het verbaast me dat die truc nog nauwelijks wordt gebruikt voor het pluggen van deze streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair