Naar deze 5 films kijken we het meeste uit in december!

We zetten vijf toffe titels in december voor je op een rij.

Jim Pedd 1 December 2021 14:22 in Featured
Vandaag kijken we vooruit naar de nieuwe films die we deze maand verwachten, waar we naar uitkijken. Natuurlijk is het maar een kleine selectie, met vijf titels, maar toch zijn het een paar films waar we nu al enthousiast van worden.

Een belangrijke kanttekening is natuurlijk dat het deels om bioscoopreleases gaat; die zijn vrij onzeker door het coronavirus. Het kan dus zijn dat de data nog veranderen.

West Side Story (2021)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Ansel Elgort, Ariana DeBose, David Alvarez | Releasedatum: vanaf 9 december in de bioscoop
Een verfilming van de musical uit 1957. West Side Story verkent de verboden liefde en rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee bendes van tieners van verschillende etnische achtergronden. Met hoofdrollen voor onder meer Ansel Elgort en Rachel Zegler.
Waarom? De nieuwe Spielberg is volgens de eerste reacties briljant en het is z'n eerste musical, gebaseerd op de gelijknamige, tienvoudig Oscar-winnend, musical uit de jaren zestig.

The Hand of God (2021)
Regie: Paolo Sorrentino | Cast: Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, Marlon Joubert | Releasedatum: vanaf morgen in de bioscoop & vanaf 15 december op Netflix
'The Hand of God' gaat over het leven van een Italiaanse tiener, Fabietto Schisa, dat volledig op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona. In The Hand of God liggen vreugde en tragedie dicht bij elkaar, zijn lief en leed met elkaar verweven en krijgen we een bijzondere inkijk in Fabietto's toekomst. Sorrentino keert terug naar zijn geboorteplaats om zijn meest persoonlijke verhaal tot nu toe te vertellen: over het lot, familie, sport, film, liefde en verlies en hoe alles met elkaar verbonden is.
Waarom? Een nieuwe Sorrentino moeten we altijd wel tippen!

Spider-Man: No Way Home (2021)
Regie: Jon Watts | Cast: Zendaya, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Marisa Tomei | Releasedatum: vanaf 16 december in de bioscoop
Peter Parker is ontmaskerd en kan zijn normale leven niet langer scheiden van de hoge inzet van een superheld zijn. Wanneer hij om hulp vraagt ​​van Doctor Strange, wordt de inzet nog gevaarlijker, waardoor hij moet ontdekken wat het werkelijk betekent om Spider-Man te zijn.
Waarom? Spider-Man, Doctor Strange en misschien wel de terugkeer van Spider-Mannen uit het verleden.

The Matrix Resurrections (2021)
Regie: Lana Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Christina Ricci, Priyanka Chopra, Carrie-Anne Moss | Releasedatum: vanaf 23 december in de bioscoop
Twintig jaar na The Matrix Revolutions leidt Neo een ogenschijnlijk normaal leven als Thomas A. Anderson in San Francisco, waar zijn therapeut hem blauwe pillen voorschrijft. Hij en Trinity herkennen elkaar niet. Dankzij een andere incarnatie van Morpheus herkent Neo weer de simulatie waarin hij leeft en komt hij erachter dat de Matrix sterker dan ooit is.
Waarom? Lana Wachowski komt met een update van de welbekende franchise en geeft de Matrix een extra laagje.

Don't Look Up (2021)
Regie: Adam McKay | Cast: Timothée Chalamet, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett | Releasedatum: vanaf 24 december op Netflix
Het verhaal van twee astronomen die bepaald niet de hoogst aangeschreven van de wereld zijn. Maar het zijn precies die twee, die op een gigantische mediatour moeten vertrekken om de mensheid te waarschuwen voor een komeet die de planeet zal verwoesten.
Waarom? Adam McKay maakte volgens de eerste kritieken een briljante Oscar-kanshebber.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nature

Avatar

The matrix kijk ik vooral naar uit

kokkie2505

Avatar

Ik kijk deze maand vooral uit naar Spider-Man, Don't Look Up, The Matrix en natuurlijk West Side Story.

BilboBalings

Avatar

Vergeet the King’s Man niet.

NieuwsFilm

meest populair