'The Matrix Resurrections' beledigt fans en Warner Bros. is de lachende derde

'The Matrix Resurrections' beledigt fans en Warner Bros. is de lachende derde

Cynische boodschap Lana Wachowski komt niet over...

Velen hebben er lang op gewacht, maar voor de meesten blijkt The Matrix Resurrections helaas een bittere teleurstelling. Natuurlijk wordt de trend gevolgd dat een sequel zelden beter is dan het origineel, maar dit vierde deel straalt haast bijna uit dat het niet eens wil bestaan.

De film zit vol met metacommentaar op onnodige sequels, maar in plaats van het bestaan ​​ervan te rechtvaardigen, probeert het studio Warner Bros. te beledigen hoe verschrikkelijk het kan zijn. Hoewel die grap zo slecht mogelijk probeert over te komen, lachten de fans totaal niet.

Het personage Bugs (Jessica Henwick) is een al niet zo subtiele hommage aan Bugs Bunny, een weergave van hoe regisseuse Lana Wachowski "gedwongen" werd om de serie op een bepaalde manier voort te zetten, anders zou Warner Bros. het zelf hebben gedaan.

Het resultaat is het algemene gevoel dat de film meer uit verplichting of frustratie is gemaakt dan uit toewijding, waarbij het verhaal helemaal niets doet om kijkers ervan te weerhouden dat te geloven.

De enigen die hier eigenlijk echt beledigd zijn, zijn de fans
Houd er rekening mee dat toen de COVID-19-pandemie begon, de productie van de film tijdelijk werd stopgezet en Wachowski geen enkele moeite deed om deze weer snel op te pakken.

Aangezien de productie van andere titels prima verliep met de nodige protocollen, is dit nog meer bewijs dat Wachowski totaal geen interesse had in The Matrix 4.

Door zoveel te focussen op deze goedkope speldenprikjes bij Warner Bros. over de entertainmentindustrie en het idee van nostalgische sequels is Resurrections in veel opzichten nóg slechter dan voorgangers Reloaded en Revolutions.

Want hoe teleurstellend die ook waren, ze duwden in ieder geval het verhaal verder vooruit in nieuwe richtingen.

Dus de poging om Warner Bros. "terug te pakken" valt volledig in het water, vooral omdat Resurrections alles is wat het bekritiseert en erger.

Warner Bros. is hier gewoon de lachende derde, want zij zullen op de een of andere manier waarschijnlijk toch wel geld gaan verdienen en het was hoe dan ook de perfecte strategie om HBO Max te stimuleren.

NieuwsFilm

meest populair