'The Matrix Resurrections' wordt een monsterflop van tientallen miljoenen dollars

Warner Bros. levert flink in op The Matrix Resurrections.

Jim Pedd 10 januari 2022 20:30 in Algemeen
De box office van 2021 was er een om niet over naar huis te schrijven. Het aantal flops was groot, vooral naast het immense succes dat Spider-Man: No Way Home blijkt te zijn.

Denk maar aan films als The Suicide Squad, Tenet en Raya and the Last Dragon, die allemaal niet zoveel opbrachten als de makers gehoopt hadden. De nieuwste film die we aan het rijtje flops mogen toevoegen is The Matrix Resurrections.

Miljoenen dollars verlies
We wisten natuurlijk al dat The Matrix Resurrections een flop was, maar nog niet hoe groot. De film van Lana Wachowski kostte 190 miljoen dollar om te maken en heeft nu net rond de 100 miljoen dollar opgebracht aan de wereldwijde box office. En is hard op weg om een enorme tegenvaller te worden voor Warner Bros.

Sterker nog: volgens World of Reel zal de film uiteindelijk naar schatting tegen de 100 miljoen dollar aan verlies opleveren voor Warner Bros.

Een pijnlijke tegenslag, maar tegelijk is The Matrix Resurrections op streamingdienst HBO Max wel een succes. Het is dus de vraag in hoeverre Warner Bros. het allemaal echt vreselijk gaat vinden.

The Matrix Resurrections brengt Neo en Trinity terug in de Matrix, die veel krachtiger is dan eerst.

NieuwsFilm