Netflix komt in 2024 met nieuwe 'Wallace & Gromit'-film

De laatste speelfilm, 'The Curse of the Were-Rabbit', is alweer 17 jaar oud.

Jan-Peter Rook 21 januari 2022 12:29 in Algemeen
Eerder vandaag kwam er nieuws naar buiten over de aankomende nieuwe Chicken Run-film, en nu is er ook ineens ontwikkeling rondom die andere grote naam van stop-motion-expert Aardman Animation. Er komt in 2024 namelijk een nieuwe film rondom Wallace & Gromit naar Netflix.

De avonturen van de Britse uitvinder en zijn loyale, briljante en soms humeurige hond werden jarenlang met veel plezier bekeken. Er kwamen meerdere korte films uit, maar ook volledige speelfilms waaronder The Curse of the Were-Rabbit uit 2005.

Ervaren jongens
Voor het eerst sinds 17 jaar gaat Aardman dus weer aan de slag met een nieuwe Wallace & Gromit-film. De regie zal worden opgepakt door Aardman-legende Nick Park en diens frequente collaborateur Merlin Crossingham, en het scenario wordt geschreven door Mark Burton, tevens een Aardman-veteraan.

Hoewel de nieuwe film nog geen titel heeft, is er wel al een omschrijving van het verhaal. Gromit maakt zich druk over het feit dat Wallace heel erg afhankelijk is geworden van z'n uitvindingen. Deze zorgen blijken terecht wanneer Wallace een 'smart gnome' maakt die een eigen willetje ontwikkelt. Als de pleuris volledig uitbreekt, is het aan Gromit om z'n baasje te redden.

Er is nog niets bevestigd over wie de stemmen gaan inspreken. De film verschijnt dus pas in 2024 op Netflix, dus we zullen het vóór die tijd allemaal vast wel gaan horen.

NieuwsFilm