Batgirl kan voorkomen dat zij een slecht moment uit 'Avengers: Endgame' kopieert

Batgirl kan voorkomen dat zij een slecht moment uit 'Avengers: Endgame' kopieert

Het geforceerde woke-shot dat niks toevoegde...

Het DCEU beleefde een behoorlijk valse start in hun gehaaste poging Marvel in te halen of zelfs te evenaren, maar met het aankomende Batgirl voor HBO Max heeft de film warempel een voordeel.

Batgirl wordt namelijk DC's volgende inspanning om een eigen uitgebreid universum te creëren met naast mannelijke ook vrouwelijke superhelden.

En hiermee kan men op voorhand een memorabele MCU-fout ontwijken. Dit betreft het moment uit Avengers: Endgame waarbij zo'n beetje alle vrouwelijke personages in een shot stoer naast elkaar stonden.

Hoewel het Marvel Cinematic Universe de afgelopen jaren meer titels heeft geproduceerd met vrouwelijke superhelden in de hoofdrol, had ten tijde van Endgame alleen nog Captain Marvel een eigen solofilm.

Het had zo indrukwekkend kunnen zijn
Ondanks de vele interessante heldinnen, hadden er weinig ooit contact met elkaar gehad. De scène waarin ze een rij vormden om Thanos te stoppen, bedoeld als een versie van 'The A-Force', was daardoor lang niet zo betekenisvol als bedoeld. De impact werd afgezwakt door de wetenschap dat velen van hen elkaar niet eens kenden en dus totaal geen verwantschap hadden.

Natuurlijk hebben Wonder Woman en Birds of Prey al een voorzetje gegeven en nu krijgt Batgirl de kans om dit verder uit te bouwen.

NieuwsFilm

meest populair