Deze geflopte western vindt groot succes op Netflix

Deze geflopte western vindt groot succes op Netflix

3:10 to Yuma weet wel te scoren op de streamingdienst.

James Mangold heeft tot nu toe een behoorlijk interessante filmcarrière achter de rug. Hij maakte bijvoorbeeld de successen Logan en The Wolverine, en mag ons ook het langverwachte Indiana Jones 5 brengen; een film waar behoorlijk wat druk op staat.

Maar voordat hij de succesvolle neo-Western maakte rond Hugh Jackmans schijnbaar onsterfelijke en behoorlijk geteisterde mutant, bracht Mangold ons ook de prima films Cop Land en 3:10 to Yuma. Die laatste wordt gezien als een behoorlijk sterke remake, maar was er een die enorm tegenviel aan de box office. Iets van die flop wordt nu goed gemaakt op Netflix.

Succes op streaming
3:10 to Yuma was een remake van de gelijknamige film uit de jaren vijftig. De remake werd goed ontvangen, met een score van 89 procent op Rotten Tomatoes en twee nominaties voor Academy Awards.

Maar de film kostte 55 miljoen dollar om te maken en leverde wereldwijd slechts 70 miljoen dollar op. 53,6 miljoen dollar werd in de Verenigde Staten verdiend en 16,4 miljoen dollar in de rest van de wereld. Waarmee het behoorlijk tegenviel, want een film moet door de bank genomen tweemaal 't budget opleveren aan de box office om een succes te zijn.

De western volgt een oorlogsveteraan die een gevaarlijke outlaw naar een trein moet brengen, zodat hij voor de rechter kan verschijnen. Maar de bende van de crimineel wil 'm terug halen en zet alles op alles in een gevaarlijke achtervolging over de woestijn van Arizona.

De film blijkt nu op Netflix te scoren, want in de Verenigde Staten drong hij volgens FlixPatrol door tot de top tien meest bekeken films van 't moment. 3:10 to Yuma staat in de VS op de negende stek.

NieuwsFilm

meest populair