'No Time to Die' kan volgende maand Oscar-geschiedenis gaan schrijven

'No Time to Die' kan volgende maand Oscar-geschiedenis gaan schrijven

Een potentiële mijlpaal voor de franchise...

Met de aankondiging van de Academy Awards, wist de 25e James Bondfilm No Time to Die drie keer een nominatie te bemachtigen.

Hiermee heeft de franchise voor zichzelf al een record in handen (de derde film op rij die voor een Oscar wordt genomineerd), maar de eventuele winst van eentje kan dit record nóg sappiger maken en een specifieke winst zou helemaal de kers op de taart zijn.

NTTD maakt namelijk kans op het felbegeerde beeldje in de categorieën 'Beste Geluid', 'Beste Visual Effects' en natuurlijk 'Beste Titelsong'.

Laatstgenoemde werd eerder gewonnen door de voorgangers Skyfall en SPECTRE. Het was al uniek voor de franchise dat er twee titelsongs achter elkaar genomineerd werden en ook nog eens wonnen.

Knappe prestatie
Mocht Billie Eilish er nu met de prestigieuze prijs vandoor gaan, dan is de 007-reeks dus niet alleen drie keer op rij genomineerd voor 'Beste Titelsong', maar hebben ze die ook drie keer op rij verzilverd.

Als we heel ver terug gaan in het verleden, was de laatste keer dat er iets soortgelijks plaatsvond in de jaren '60. Toen presteerden Goldfinger ('Beste Geluidseffecten') en Thunderball ('Beste Visual Effects') het om twee keer achter elkaar genomineerd te worden en te winnen.

NieuwsFilm

meest populair