Netflix verliest streamingrechten op 'The Lord of the Rings'-trilogie en meer topfilms

De streamingdienst moet onder meer de The Lord of the Rings-films binnenkort verwijderen.

Netflix verliest de streamingrechten op een groot aantal toptitels. De meest opvallende titels zijn waarschijnlijk de drie The Lord of the Rings-films van regisseur Peter Jackson die je vanaf 8 maart niet meer op Netflix kunt zien. De drie The Hobbit-films blijven voorlopig nog wel.

Niet alleen zien we deze topfilms verdwijnen van Netflix, ook de complete Jurassic Park-trilogie is gisteren verwijderd. Dat geldt verder ook voor Jurassic World en de komende dagen verliest Netflix onder meer nog de streamingrechten op John Wick: Chapter 2 (18 februari) en alle Marvel Studios-series.

Veel materiaal kwijt
Wat de Marvel Studios-series betreft, verdwijnen de series rond Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders allemaal per 28 februari van de streamingdienst.

En daar blijft het niet bij, want op die datum verliest Netflix ook de twee American Crime Story-series die te zien waren.

Daarmee verdwijnen er dus heel wat toffe films en series van de streamingdienst. Gek is dat niet, want steeds meer filmstudio's en productiebedrijven lijken hun eigen streamingdienst te beginnen, waarmee de licentie voor Netflix niet meer beschikbaar is.

Overigens kan je de The Lord of the Rings-trilogie op Prime Video zien in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair