Welke films zijn vanaf vandaag nieuw in de bioscoop te zien

Met deze week o.a 'Operation Mincemeat' met John Madden en Colin Firth en 'France'.

FT 19 mei 2022 17:58 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Operation Mincemeat (2021)
Regie: John Madden | Cast: Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Rufus Wright

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan ​​voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

Lees de recensie van Operation Mincemeat geschreven door Ruud Vos -

Bekijk de trailer van Operation Mincemeat.

New Order (2020)
Regie: Michel Franco | Cast: Naian González Norvind, Fernando Cuautle, Diego González Boneta, Samantha Yazareth Anaya

In een Mexicaanse stad waar op grote schaal protesten plaatsvinden, bereidt Marianne's welgestelde familie zich voor op haar huwelijk. Langzaam dringen rebellen de omheinde villa binnen en de avond ontaardt in een totale coup. Binnen enkele etmalen kantelt een ogenschijnlijk gebalanceerde samenleving. Opstandelingen en het leger nemen de controle over. De klassenstrijd wordt tot bruut schrikbewind, het land is in chaos. Een dystopische thriller die ontleend lijkt aan krantenkoppen die nog geschreven moeten worden; deze film is een waarschuwing.

Lees de recensie van New Order geschreven door Aram Isaac -

Bekijk de trailer van New Order.

France (2021)
Regie: Bruno Dumont | Cast: Léa Seydoux, Blanche Gardin, Benjamin Biolay, Emanuele Arioli

Sterverslaggever France de Meurs schuwt de sensatie niet wanneer dit voor hogere kijkcijfers zorgt. Haar leven speelt zich af in de televisiestudio en in oorlogsgebied, terwijl ze ook een gezin heeft. Haar hectische bestaan komt plotseling tot stilstand wanneer ze betrokken raakt bij een verkeersongeluk. Deze onverwachte gebeurtenis zorgt ervoor dat ze haar hele bestaan in twijfel begint te trekken. Terwijl France rust probeert te vinden in de anonimiteit, blijft haar beroemdheid haar achtervolgen totdat een mysterieuze liefdesaffaire een einde lijkt te maken aan haar zoektocht.

Lees de recensie van France geschreven door Ruud Vos -

Bekijk de trailer van France.

Eyimofe (2020)
Regie: Arie Esiri, Chuko Esiri | Cast: Emmanuel Adeji, Mary Agholor, Kemi Lala Akindoju, Ivy Akinyode

Met 'Eyimofe' schilderen de in Nigeria geboren tweelingbroers Ari en Chuko Esiri een kleurrijk portret van de miljoenenstad Lagos, waar sommigen hun chaotische woonplaats willen verlaten en anderen er juist voor kiezen te blijven.

Lees de recensie van Eyimofe geschreven door Ruud Vos -

Bekijk de trailer van Eyimofe.

Swan Song (2021)
Regie: Todd Stephens | Cast: Udo Kier, Jennifer Coolidge, Linda Evans, Michael Urie

Een voormalig flamboyante kapper is nu oud geworden en verblijft in een bejaardentehuis. Hij ontsnapt uit het gebouw en maakt een lange wandeling door een klein stadje om het haar van een overleden vrouw te knippen voor haar begrafenis. Tijdens zijn odyssee herontdekt hij zijn talent. Bekijk de trailer van Swan Song.

The Saint of the Impossible (2020)
Regie: Marc Raymond Wilkins | Cast: Magaly Solier, Qurrat Ann Kadwani, Damian Muziani, Pascal Yen-Pfister

Een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje: een jonge immigranten moeder in New York moet het geheime romantisch leven van haar tweelingzonen achterhalen om te ontdekken wat er met hen is gebeurd.Een bitterzoete deconstructie van de Amerikaanse droom.

Lees de recensie van The Saint of the Impossible geschreven door Jacoline Maes -

Bekijk de trailer van The Saint of the Impossible.

Everything Everywhere All at Once (2022)
Regie: Dan Kwan, Daniel Scheinert | Cast: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jonathan Ke Quan, James Hong

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Lees de recensie van Everything Everywhere All at Once geschreven door Jacoline Maes -

Bekijk de trailer van Everything Everywhere All at Once.

Moloch (2022)
Regie: Nico van den Brink | Cast: Alexandre Willaume-Jantzen, Sallie Harmsen, Jack Wouterse, Markoesa Hamer

Wanneer Betriek in haar huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Steeds vaker wordt ze geconfronteerd met onheilspellende gebeurtenissen. Een eeuwenoude legende lijkt haar familie te terroriseren. Kunnen ze aan hun lot ontkomen?

Lees de recensie van Moloch geschreven door Aram Isaac -

Bekijk de trailer van Moloch.

Lunana: A Yak in the Classroom (2019)
Regie: Pawo Choyning Dorji | Cast: Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung, Pem Zam

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen. Bekijk de trailer van Lunana: A Yak in the Classroom.

NieuwsFilm