Baz Luhrmanns 'Elvis' heeft een bijzondere box office mijlpaal bereikt

Baz Luhrmanns 'Elvis' heeft een bijzondere box office mijlpaal bereikt

De film heeft meer dan 100 miljoen Amerikaanse dollars opgebracht

Elvis blijft doorgaan met het veroveren van de Amerikaanse box office. Zo behaalde de film recent een nieuwe mijlpaal.

Zo meldde Variety dat Elvis de mijlpaal van 100 miljoen Amerikaanse dollars bij de Amerikaanse box office heeft behaald. Dit is niet heel verbazingwekkend, aangezien de film, sinds zijn release, elk weekend in de top 4 best bezochte films in Amerika bleef.

Box office succes
Elvis moest het wel opnemen tegen nieuwe delen uit goedbezochte franchises - zoals Minions: The Rise of Gru, Jurassic World: Dominion, en Thor: Love and Thunder. Daarnaast neemt Elvis het ook op tegen de box office koning van dit moment - Top Gun: Maverick.

Ondanks dat het geen grote verrassing is, blijft het wel een bijzondere prestatie dat een volwassen dramafilm - dat niet verbonden is aan een grotere franchise - dit heeft bereikt. De enige andere film die deze status heeft bereikt is The Lost City, wat een romantische komedie film is met Sandra Bullock en Channing Tatum.

Elvis
Terwijl de film niet verbonden is aan een franchise, blijft de naam van Elvis Presley een legendarische status houden in Amerika. Hij is voor veel fans een Amerikaanse held, en dit heeft de film waarschijnlijk geholpen om de film een box office succes te maken.

Daarnaast doet Elvis het internationaal ook helemaal niet slecht, want de film bracht al 170 miljoen Amerikaanse dollars op. Dat Elvis een box office succes is geworden, kan een mooi vooruitzicht bieden voor toekomstige volwassen dramafilms.

NieuwsFilm

meest populair