Meer details over cancellen 100 miljoen dollar kostende 'Batgirl'

Meer details over cancellen 100 miljoen dollar kostende 'Batgirl'

Warner Bros geeft ook een statement vrij.

Warner Bros. heeft een officieel statement vrijgegeven rond het abrupte besluit om DC-film Batgirl te annuleren. Ook zijn er nieuwe verhalen over het besluit om de film stop te zetten.

The Hollywood Reporter sprak met een woordvoerder van Warner Bros. Discovery, die probeerde de angel er een beetje uit te halen. "Het besluit om Batgirl niet uit te brengen, reflecteert de strategische wijzigingen van ons leiderschap ten aanzien van het DC-universum en HBO Max."

Batgirl-annuleren
"Leslie Grace is een ongelooflijk getalenteerd acteur en dit besluit heeft niets te maken met haar performance. We zijn enorm dankbaar aan de filmmakers van Batgirl en Scoob! Holiday Haunt en hun respectievelijke castleden en hopen weer met iedereen te mogen werken in de toekomst."

Het besluit om Batgirl te cancellen leidde meteen tot speculatie en verschillende verhalen. Insiders stellen dat Batgirl 90 miljoen dollar kostte om te maken en dat testscreenings actief georganiseerd werden om feedback van het publiek te krijgen.

Een anoniem studiohoofd vertelde: "Ik werk al drie decennia in deze industrie en dit heb ik nog nooit gezien."

Variety meldt verder dat Warner Bros. vooral besloot de film om belastingtechnische redenen te annuleren. De filmstudio wilde niet de tientallen miljoenen besteden om hem te marketen.

In plaats daarvan neemt men met de annulering een grote belasting-afschrijving mee, die ertoe leidt dat de film niet eens een enorm verlies oplevert. Het cancellen betekent tegelijk dat de film niet via een andere weg uitgebracht kan worden.

NieuwsFilm

meest populair