Weer maakt HBO Max er een feest van met 8 nieuwe films

Deze week is weer goed!

Jim Pedd 6 augustus 2022 20:30 in Featured
Elke week zetten we op zaterdag op een rij welke films allemaal nieuw zijn toegevoegd aan het aanbod van HBO Max. Ook deze week is dat weer een behoorlijk aardige lijst geworden! We duiken erin.

Reasonable Doubt (2014)
Regie: Peter Howitt | Cast: Dominic Cooper, Samuel L. Jackson, Gloria Reuben, Ryan Robbins
Reasonable Doubt gaat over Mitch Brockden (Cooper), een officier van justitie die op een dag iemand doodrijdt en vervolgens besluit door te rijden. Een andere man (Jackson) wordt beschuldig, maar Mitch besluit de zaak te verwerpen. De vrijgesproken man blijkt achteraf toch niet zo heel onschuldig en Mitch moet alles op alles zetten om de moordenaar alsnog achter tralies te krijgen.

Fort Apache, the Bronx (1981)
Regie: Daniel Petrie | Cast: Paul Newman, Edward Asner, Ken Wahl, Danny Aiello
Fort Apache is de naam van het 41e politiedistrict in de New Yorkse wijk de Bronx. Een buurt waar de eindeloze oorlog tegen de misdaad gaande is. Murphy en Corelli zijn twee keiharde agenten en moeten de criminaliteit samen aan banden zien te leggen in een wijk waar alleen de regels van de straat nog lijken te gelden. Als een aan drugs verslaafde prostituee twee agenten vermoordt, wordt Corelli gedwongen zijn rechtlijnige maar vooral keiharde methoden te gebruiken. De andere agenten weten dat deze methode alleen maar om vergeldingen vraagt. Als mede door Connolly's manier van optreden de jonge en onschuldige agent Morgan om het leven komt, zoekt hij steun bij een jonge verpleegster. Maar ook zij blijkt niet tegen zijn onmenselijke gedrag opgewassen te zijn

Wild Romance (2006)
Regie: Jean van de Velde | Cast: Daniël Boissevain, Marcel Hensema, Andy Nyman, George Rossi
Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podium act voor zijn pas geopende café ontmoet hij de dan nog onbekende Herman Brood met wie het liefde op het eerste gezicht is. Koos wordt Herman's manager en kort daarna vertrekken ze naar Amerika om hun geluk aldaar te beproeven.

Tsunami, the aftermath (2006)
Regie: Bharat Nalluri | Cast: Tim Roth, Chiwetel Ejiofor, Sophie Okonedo, Hugh Bonneville
Meer dan tweehonderdduizend doden en een onbeschrijflijk spoor van verwoesting liet de tsunami achter die tijdens de kerst van 2004 huishield in Azië. De nasleep van de ramp die werd aangericht door het natuurgeweld wordt beschouwd vanuit diverse standpunten, zoals de niets- en niemand ontziende journalist, de vrijwillige hulpverleenster en een stel dat hun zesjarige dochtertje zag verdwijnen in de vloedgolven.

The Professor and the Madman (2019)
Regie: Farhad Safinia | Cast: Natalie Dormer, Mel Gibson, Sean Penn, Jennifer Ehle
Professor James Murray begint met de samenstelling van woorden voor de eerste editie van de Oxford English Dictionary in het midden van de 19e eeuw, en ontvangt meer dan 10.000 inzendingen van een patiënt , Dr. William Minor op Broadmoor uit het Criminele Krankzinnige Asiel.

Scooby-Doo in Where's My Mummy? (2005)
Regie: Joe Sichta | Cast: Frank Welker, Casey Kasem, Mindy Cohn, Grey DeLisle
Als Velma in een graftombe in Egypte een inscriptie van een vloek ontdekt, besluit de Mystery Gang het mysterie te onderzoeken. Ze stuiten op een tot leven gekomen mummie en een leger ondoden.

Elephant (2003)
Regie: Gus Van Sant | Cast: Alex Frost, Eric Deulen, John Robinson, Elias McConnell
Elephant laat je een 'gewone' schooldag op een Amerikaanse high school zien. Deze dag is gevuld met schoolwerk, football, roddelen en gezelligheid. Voor elke student die we ontmoeten, is de high school een andere ervaring: stimulerend, leuk, traumatisch, eenzaam en hard. Stimulerend en leuk omdat ze hun vrienden weer ontmoeten en traumatisch en hard omdat de jongeren gevolgd worden in de uren voor een dramatisch bloedbad.

De surprise (2015)
Regie: Mike van Diem | Cast: Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir, Henry Goodman
Een excentrieke multimiljonair tekent een contract om zijn leven te laten beëindigen. Terwijl hij zijn kist uitzoekt, ontmoet hij een jonge vrouw die eenzelfde contract getekend heeft. De problemen beginnen als zij verliefd op elkaar worden en ze het contract ongedaan willen maken.

NieuwsFilm