3 kneitergoede films die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn die Netflix te bieden heeft.

Jeffrey Kouters 14 augustus 2022 22:30 in Netflix
Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en vandaag wederom drie interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

Lucia de B. (2014)
Regie: Paula van der Oest | Cast: Ariane Schluter, Fedja van Huêt, Barry Atsma, e.a.
De eigenzinnige verpleegster Lucia de Berk wekt argwaan als er voor de zoveelste keer een baby overlijdt tijdens haar dienst. Het ziekenhuis schakelt de autoriteiten in en al snel wordt De Berk aangezien als kille seriemoordenaar. Ze wordt veroordeeld tot levenslang, maar houdt zelf vol onschuldig te zijn. Pas na bijna zeven jaar krijgt ze alsnog gelijk van de rechtbank.

The Theory of Everything (2014)
Regie: James Marsh | Cast: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, e.a.
Stephen Hawking studeert natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge en werkt hard om zijn doctoraat te behalen. Hij wordt verliefd op Jane Wilde, die zelf literatuur studeert. Maar dan krijgt hij te horen dat hij de spierziekte ALS heeft. Terwijl hij lichamelijk steeds verder aftakelt en steeds afhankelijker wordt van zijn geliefde, zet hij alles op alles om zijn wetenschappelijk werk voort te zetten.

Carter (2022)
Regie: Byeong-gil Jeong | Cast: Joo Won, Kim Bo-Min, Sung Jae-Lee, e.a.
Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt, moeten de Noord- en Zuid-Koreaanse overheden gedwongen samenwerken voor een vaccinatie. Spion Carter wordt wakker in een motelkamer met geheugenverlies. Via een apparaatje in zijn oor krijgt hij te horen dat hij een meisje moet opsporen die de sleutel tot de ontwikkeling van een vaccin is. Dat blijkt een levensgevaarlijke missie.Lees ook:NieuwsFilm